Ishrana

Pet zdravih jutarnjih navika za početak svakog dana

Foto: Herbalife

Obično početak dana utiče na njegov dalji tok. Mnogi sada ujutro imaju više vremena, pa sebi mogu organizovati život tako da budu zdraviji i srećniji. Ustanite na pravu nogu uz ove jednostavne savjete!

Gorivo za dan pred nama

Već je poznato da je doručak najvažniji obrok u danu. Našem tijelu je potrebno adekvatno gorivo kako bismo mogli dobro započeti dan. Doručak bogat hranljivim materijama, s mnogo proteina i složenih ugljenih hidrata uspješno će dopuniti zalihe koje su nam potrebne nakon noći. Dobar izbor su žitarice, voće, povrće, jaja i grčki jogurt. Ako nemate običaj doručkovati, potrebne proteine, esencijalne vitamine i minerale možete osigurati ako popijete ukusan šejk. Pravo je vrijeme da probate jedan od omiljenih ukusa Herbalife Nutrition shakea, Formula 1 ukus Strawberry Delight

Foto: Herbalife

Jutarnja šolja čaja

Mnogi od nas ujutro vole popiti kafu. No, kako bismo izbjegli miris koji ona ostavlja u ustima, možda je vrijeme za promjenu. Rješenje je biljni napitak! Nakon buđenja popijte osvježavajući biljni napitak. A ako već prelazite na biljni čaj, zašto ne biste probali jedan od ukusa našeg Instant biljnog napitka s ekstraktima čaja? Naši napici su niskokalorični i sadrže kofein, a možete ih piti vruće ili hladne.

Foto: Herbalife

Zdravo je novo srećno

Ono što stavljamo na naše tijelo jednako je važno kao i ono što unosimo. Vitamini C i E doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Trebalo bi redovno da koristimo proizvode za njegu kože koji sadrže antioksidanse. Svuda oko nas nalaze se slobodni radikali – proizvodi ih čak i naše tijelo. Zato je neophodno svakoga jutra koristiti proizvode za njegu kože bogate antioksidansima. Svakodnevna zaštita od sunca naročito ja važna prije izlaska iz kuće, jer se sunčevom svjetlu izlažemo čak i kada je vani oblačno. Dakle, bez obzira na to kakvo je vrijeme, savršen dio jutarnje njege kože je naša Herbalife SKIN Zaštitna hidratantna krema SPF 30 koja sadrži vitamin B3, antioksidativne vitamine C i E te aloju veru te štiti od širokog spektra UVA/UVB zraka..

Voda je uvijek dobar izbor

Već znate sve o važnosti vode i hidratacije tijela. Vaše tijelo nakon buđenja možda treba da nadoknadi vodu koju je potrošilo dok ste spavali, pa je dobro da uz jutarnji obrok popijete vodu, kako biste održali primjeren unos. Kada dehidrirate, jednostavno se ne osjećate najbolje. Želite li unijeti malo kreativnosti u unos vode, ujutro popijte vodu s ukusom. Odlična mogućnost je Biljni Koncentrat Aloje, koji vodi daje osvježavajući ukus citrusa. Zato neka vam postane navika da nakon buđenja popijete veliku čašu vode.

Foto: Herbalife

Vježbajte prije podne

Jutro je odlično vrijeme za vježbanje koje vam je potrebno da ostanete zdravi. Osigurajte malo vremena za brzu jutarnju šetnju, 10-minutno vježbanje ili čak nekoliko krugova po kvartu na biciklu. Za dobar početak dana nema boljeg od onog dobrog osjećaja koji imate poslije vježbanja – jednostavno ćete zablistati. Zato se nemojte nadmudrivati s budilnikom, već ga postavite na drugi kraj sobe, kako biste morali ustati iz kreveta da ga isključite. Ne zvuči privlačno, zar ne? No, kada počnete primjećivati benefite jutarnjeg vježbanja, biće vam drago što niste ostali u krevetu.

Svaki dan započnite tim dobrim jutarnjim navikama i jutro će vam postati omiljeni dio dana. Važno je voditi računa o svom tijelu i svojoj koži. Ne zaboravite, najzdravije tijelo i najzdravija koža uvijek su najljepši.

Foto: Herbalife

Herbalife Nutrition proizvodi dostupni su isključivo preko Herbalife Nezavisnih Članova-Distributera. Više informacija na herbalifemontenegro.com.

1 O’Neil, C, et al. Uloga doručka u zdravlju: Definicija i kriterijumi za kvalitetan doručak. J Acad Nutr Diet.2014 Dec;114

Send this to a friend