Ishrana Najkremastija poslastica

Torta san snova

Sastojci:

400 g piškota, 15 čokoladnih bananica, 300 g mljevenog keksa, 3 dl soka od pomorandže, 3 pudinga sa ukusom vanile, 1,5 l mlijeka (750 ml za puding, 300 ml za šlag i ostatak za potapanje piškota), 2 margarina, 500 g šećera u prahu, 5-6 banana (oko 1.2 kg), 300 g šlaga.

Priprema:

Prvo se kuva puding. Od 750 ml odvojite 250 ml i razmutite 3 pudinga, a ostatak od 500 ml stavite da provri. Kuvajte dok se ne zgusne i stavite da se hladi sa strane. Povremeno miješajte da se ne uhvati korica.

Potapajte piškote u mlijeko, pa polovinu (200 g) poređajte na tacnu. Mljeveni keks prelijte sokom i sjedinite. Jedan margarin i 250 g šećera u prahu pjenasto umutite, pa dodajte kašiku po kašiku mljevenog keksa sa sokom i sve fino sjedinite. Fil stavite preko prvog reda piškota i lijepo poravnajte.

Bananice presijecite po dužini na pola, pa poređajte preko fila, isto onako kako ste ređali piškote (zbog ljepšeg presjeka i lakšeg sječenja).

Za drugi fil umutite drugi margarin sa preostalih 250 šećera u prahu. Ohlađeni puding dobro umutite, pa dodajte kašiku po kašiku u margarin i sve zajedno umutite pjenasto. Nanesite polovinu fila preko bananica, poravnajte lijepo, pa poređajte ostatak piškota prethodno namočenih u mlijeko, a preko ostatak fila od pudinga.

Banane isijecite po dužini i poređajte preko torte. I banane se ređaju isto kao piškote i bananice.

Umutite šlag sa 300 ml hladnog mlijeka, pa rasporedite preko banana. Po želji ukrasite i dobro ohladite. Uživajte u kremastoj torti.

Send this to a friend