Ishrana

Zlato i dijamanti: Sladoled po cijeni od 127 dolara

Ukoliko ste oduvijek sanjali da se hranite zlatom i dijamantima, jedna londonska poslastičarnica riješila je da vam ispuni želje.

Londonska robna kuća Selfridge’s lansirala je sladoled pod nazivom “Milijarder”, a svoje mušterije uz pomoć njega hrani dijamantima.

Ova jedinstvena poslastica teži oko 350 grama sladoleda i preliva u hrskavom kornetu.

Proizvođač luksuznih sladoleda Snowflake Gelato potpisuje ovaj sladoled, a cijena mu je prava sitnica – 127 dolara, što ga čini najskupljim sladoledom u Londonu.

View this post on Instagram

Eid Mubarak to everyone celebrating!

A post shared by Snowflake Luxury Gelato (@snowflakegelato) on

Ono što određuje cijenu ovom dezertu nije ni kremasti sladoled sa ukusom karamele, ni ručno rađen kornet umočen u rijetku crnu čokoladu sa Madagaskara. Prelivi su ono što je skupo – mango, đumbir, hikori orah, strastveno voće, belgijska bijela čokolada punjena sosom od karamele i kolačić sa sorbeom od maline glaziran bijelom čokoladom.

Ali, ono što zaista izdvaja ovaj sladoled su jestivi dijamanti nježno spušteni na kolačić i jestivi zlatni listić od 24 karata, koji ga ukrašava poput male krune.

Specifična poslastica pravi se oko petnaestak minuta, tako da se malo mora sačekati, ali oni koji su imali sreću da je probaju, ne kriju oduševljenje.

Send this to a friend