Moda

Baba na svadbi i zlatne klompe: Najgore obučeni na Oskarima

Glamurozna dodjela Oskara i ove godine priuštila nam je kratki predah od pandemije. Dok su neke zvijezde oduševile svojim izborom toaleta, drugi se ipak nisu proslavili na crvenom tepihu.

Dodjela Oskara 2021. godine protekla je u znaku kovid mjera i veće inkluzivnosti umjetnika različitog porijekla, ali ipak nije bila spektakl na kakav smo navikli.

Međutim, moda jeste bila spektakularna, najveći trend na dodjeli Oskara vratio nas je u devedesete, dok su dvije apsolutne pobjednice večeri, Frensis Mekdormand i Kloi Žao, poslale jaku poruku pojavivši se bez šminke na crvenom tepihu.

Ipak, postoje i zvijezde koje modni kritičari nisu previše hvalili. Nažalost, ušli su na listu najgore obučenih na ovoj ceremoniji.

Andra Dej

Dej je nominovana za najbolju glumicu, ali njen autfit nije bio toliko uspješan. Haljina sa seksi izrezima više odgovara klubu na plaži nego elegantnom crvenom tepihu. Haljinu potpisuje Vega Wang.

Glen Klos

Legendarna glumica ima blistavu karijeru iza sebe, ali njena Armani Privé tunika previše podsjeća na nešto što bi nosila starija tetka na svadbi. Jednostavno, ne izgleda dobro ni zasebno, a posebno ne preko pantalona i uz rukavice.

Laura Dern

Obožavali smo je u seriji „Nevine laži“, ali njenu Oscar de la Renata haljinu na društvenim mrežama ismijavaju. Dok jedni pišu da je izgledala kao da nosi nekakvu životinju, drugi toaletu upoređuju sa „labud haljinom“ koju je nosila ekscentrična Bjork.

Selest Vejt

Pjevačica je izabrala haljinu koja nas podsjeća na nešto što bi nosile žene u „Sluškinjinoj priči“. Kroj i kombinacija boja nisu izgledali dobro, kao ni odabir torbice u obliku ljudskog srca. Ova toaleta djelo je modne kuće Gucci.

Kvestlov

Još jedan muzičar napravio je hrabar modni odabir koji se ipak nije isplatio. Jako je teško stilizovati „kroksice“ uopšte, a još kada dolaze u zlatnoj boji postaje još teže. Nije ni čudno što mnogi kažu da su najružnija obuća svijeta. Muzičar je možda želio da šokira izborom ove čudne obuće uz elegantno odijelo.

Send this to a friend