Moda

Baletanke za muškarce će biti modni hit proljeća 2022. godine

Baletanke za muškarce možda zvuče kao neobična ideja, ali činjenica je da sve veći broj dizajnera predviđa kako će one biti hit proljeća 2022. godine u svjetskim modnim centrima, odnosno u Milanu, Londonu, New Yorku i Parizu.

Baletanke za žene popularne su još od četerdesetih godina prošlog vijeka, nakon što ih je proslavila francuska kompanija Repetto. Ipak, ideja o tome da ih nose muškarci nije zaživjela sve do posljednjih nekoliko godina.

Bode, Jil Sanders i Dries Van Noten su za proljeće prošle godine predstavili elegantne baletanke za muškarce. U kombinaciji s farmerkama, odijelima, ali i drugim odjevnim komadima izgledaju zanimljivije od klasičnih cipela.

Trenutno Maison Margiela prodaje Tabi baletanke za “samo” 650 eura. Puntera prodaje slične baletanke za nešto jeftiniju cifru, odnosno 295 eura.

Veliki broj muškaraca je na sedmicama mode koje su se nedavno održale u evropskim i američkim metropolama odlučio prošetati u baletankama. U Parizu je jedan muškarac odlučio upariti baletanke s farmerkama i sakoom. Drugi ih je u Milanu nosio sa šarenom košuljom i bijelim pantalonama.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
King HenryVeć viđenoIronmanene
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
King Henry
Gost
King Henry

piiiiiiiii

Već viđeno
Gost
Već viđeno

Ovakve je nosio moj đede kad je radio oko stoke i baštine. Samo su bile kvalitetnije i jače.

Ironman
Gost
Ironman

Oni baletanke a evropa pokorena od zna se koga.

ene
Gost
ene

Kad će suknje ?

Send this to a friend