Moda Šamponi za suvo pranje kose su veoma praktični

Da li šamponi za suvo pranje štete kosi?

Šamponi za suvo pranje kose su veoma praktični, ali u posljednje vrijeme se pojavila velika konfuzija oko toga da li su zapravo štetni za vašu kosu.

Iako bi bilo lako okarakterisati ih kao loše i nešto što bi se moglo izbjeći, odgovor zapravo nije tako jednostavan.

Sam šampon za suvo pranje je prilično bezopasan. Ako se pravilno koristi, zaista može poslužiti za pojačavanje volumena i teksture – naročito za osobe sa ne tako jakom i gustom kosom. Ključ je u tome da ga koristite onako kako treba da se koristi, kao i da ne preskočite dodatnu njegu kose.

Kako treba koristiti šampon za suvo pranje?

1. Nanesite ga uglavnom na pramenove kose, a ne na vlasište

2. Pustite da malo odstoji

Obično ovdje većina griješi: ne dajemo mu vremena da odradi svoj posao i obično ga ne brišemo nakon nanošenja.

3. Nemojte koristiti preveliku količinu

Još jedna uobičajena greška koju radimo sa šamponom za suvo pranje je ta što ga pretjerano koristimo.

Da li je šampon za suvo pranje dobar ili loš? I da li zaista uzrokuje gubitak kose?

Ako često koristite ovaj šampon i ne operete kosu pravilno između upotrebe, nagomilaće vam se njegovi ostaci na vlasištu i pramenovima. Ti ostaci mogu začepiti vaše folikule, što može s vremenom zaustaviti novi rast kose. Da biste to spriječili, pobrinite se da pravilno operete kosu nekoliko puta nedjeljno, u zavisnosti od toga da li je kosa gusta ili masna.

Uz pravilnu upotrebu i čišćenje nakon svake upotrebe, suvi šampon u stvari nije štetan i zapravo može poslužiti kao lijep dodatak vašem uobičajenom režimu stilizovanja kose.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smijurija
Gost
Smijurija

Šampon za suho pranje kose prije svega, je namijenjen za masnu kosu. Masna kosa je masna u vlasištu i zato se koristi ovaj šampon da upije masnoću i očisti vlasište. Znači mora te ga nanositi na vlasište ili ga ne koristite. perite kosu svaki drugi dan.

Send this to a friend