Moda

Dizajner otkriva: Haljine za Oskare sami šaljemo zvijzdama zbog čega smo u minusu

Jeste li znali da su dizajneri, usprkos visokim cijenama svojih kreacija, nakon dodjele Oscara i sličnih glamuroznih događaja često na gubitku? Razlog tome su previsoki iznosi dostave haljina slavnim damama koje će ih nositi, a dizajneri to najčešće plaćaju iz vlastitog džepa.

“Za ovogodišnju dodjelu Oskara poslali smo stotinjak haljina i to nas je stajalo oko 50 hiljada dolara,” ispričao je dizajner Kristijan Sirijano u emisiji The Michelle Collins Show.

Kreacije dizanjera kojeg je svijet upoznao kao pobjednika modnog rijaliti šou programa Projekat pista, na ovogodišnjoj dodjeli prestižne filmske nagrade nosile su Vuli Goldberg, Lori Metaklif, Keli Ripa…

Sada se vjerovatno pitate zašto bogate selebriti osobe ne plaćaju dostavu, ali Sirijano kaže da to jednostavno nije dio dogovora.

“Budžeti većine zvijezda i njihovih stilista ne pokrivaju dostavu pa ako želite da neko slavan nosi vašu kreaciju, morate je platiti sami,” objasnio je dizajner te naglasio da, čak i kada nakon sezone dodjele nagrada zbog dostave završe u minusu, što je jako čest slučaj, to se na kraju krajeva dizajnerima ipak isplati zbog promocije koju dobiju svaki put kada neka velika zvijezda nosi kreaciju s njihovim potpisom.

Send this to a friend