Moda

Domaći piling za usne od dva sastojka iz vaše kuhinje

Kada njegujemo kožu, obično zaboravimo na usne, ali one, baš kao i lice, postanu prekrivene mrtvim ćelijama koje ih čine suvim i beživotnim. Redovnom upotrebom pilinga koji možete sami brzo da napravite, vaše usne izgledaće punije, zdravije i primamljivije.

Činite to dvaput nedjeljno i rezultat neće izostati.

Pomiješajte kašiku smeđeg šećera i kašičicu meda ili kokosovog ulja (ili upotrijebite oba sastojka, neće škoditi).

Dobijenu pastu stavite u staklenu teglicu i čuvajte u frižideru. Njome nježno prelazite preko usana dva minuta ili duže, ostavite još minut da koža apsorbuje ulje i med, pa tek onda isperite.

Nakon toga stavite balzam za usne. Šećer će “izravnati” kožu, a med ili ulje će je nahraniti. U piling pastu možete da dodate i ekstrakt vanile ili neko esencijalno ulje po želji. Ili, umjesto šećera u recept ubacite mljevenu kafu.

Ima istu ulogu, odnosno skida površinski sloj sa usana. Osim toga, mješavina mljevene kafe i kokosovog ulja posvjetljuje i potpuno uklanja tamne mrlje sa kože.

Ako nemate ni vremena ni volje da pravite prirodna sredstva za njegu, barem upamtite da je za zdravlje i ljepotu kože najvažniji način ishrane.

Koža je poslednji dio vašeg tijela koji od unijetih namirnica dobija vitamine i minerale, tako da je od ključne važnosti da jedete što više voća i povrća. Tako će dovoljno hranljivih materija dopirati do kože nakon što se nahrane ostali djelovi tijela.

I ne zaboravite – kada je riječ o koži, za nju ništa nije važnije od vode. Stoga se potrudite da stalno unosite neophodne količine najvažnije tečnosti i budete hidrirani.

Send this to a friend