Moda

Đorđo Armani: Stil je važniji od modnih trendova kratkog vijeka

Slavni italijanski modni dizajner Đorđo Armani o pravilima mode koja nikada ne zastarijevaju.

Svjetsku slavu stekao je 1982. kada se kao drugi po redu modni dizajner u istoriji uglednog časopisa, pojavio na naslovnoj strani magazina Time. Prije njega to je uspjelo samo Kristijanu Dioru.

Ove mudrosti će vas inspirisati da kreirate svoj stil 

1. Pažljivo odabrani parfem može da postane vaš zaštitni znak. Ovo je inače prva stvar koju muškarci osjete kada neka žena uđe u sobu, i posljednja stvar koja nestaje kada odete.

2. Birajte tkanine u neutralnim bojama, bez šara i one će vam služiti.

3. Crna i tamnoplava boja su bolje od drugih boja. U skladu sa ovom šemom boja, možete priuštiti da eksperimentišete sa oblicima i teksturama.

4. Vrijednost aksesoara danas raste, tako da investirajte novac u cipele, kaiševe, torbe i slično. Uz njihovu pomoć možete da osvježite stari kostim. Sjetite se koje boje najčešće nosite i kupite modne detalje u tim bojama. U isto vrijeme, podsjećam vas da sivu možete nositi sa crnom, ali i sa braon. Sat je jedna od najvažnijih stvari kada kupujete aksesoare. Sat govori mnogo o osobi.

5. Drago mi je da danas ponovo imam želju da budem moderan. Elegancija je ključ izgleda, ne podliježe vremenu, nikad ne izlazi iz mode, pa samim tim i moda nikad na taj način ne izlazi iz vas.

6. Razlika između stila i mode – Stil je važniji od modnih trendova kratkog vijeka.

7. Nemojte se previše opterećivati odjećom: najstilizovaniji ljudi izgledaju kao da se ne trude i ne ulažu nikakav napor. Na kraju, stil se svodi na samoizražavanje.

8. Izgledati seksi je pitanje povjerenja. To je stanje uma i zavisi od vašeg držanja tijela.

Send this to a friend