Moda One su dokaz

Dvije prijateljice mijenjaju standard ljepote: Iste kombinacije izgledaju sjajno bez obzira na veličinu

Modna industrija postaje svakim danom liberalnije mjesto koje počinje da otvara svoja vrata skoro svakom. Inkluzivnost u modi je nešto čime danas brojni brendovi teže, a možemo reći kako je cijeli talas započeo prije gotovo deset godina kada se na sceni pojavila rijaliti zvijezda Kim Kardašijan koja je normalizovala obline.

Uz nju pobornice inkluzivnosti su i plus sajz modeli poput Ešli Grejem, Iskre Lorens i Palome Elseser. Ešli Grejem prvi je plus sajz model koji je krasio naslovnicu Vog magazina 2017. godine, a danas je to plus sajz model Paloma Elessser koja je lice naslovnice Vog magazina za februar 2021. godine.

Danas i sami možemo vidjeti kako brojni brendovi u svoje kolekcije uvrštavaju i plus sajz veličine. Modni svijet se polako mijenja, postaje inkluzivniji. Počinje da liči na ljude koje srećemo svaki dan na ulici, prestaje da bude idila koju je nemoguće dostići.

Instagram influenserke, a prije svega i prijateljice, @mariacastellanos_ri i @denisemmercedes pokrenule su #stylenotsize čiji je cilj da prikažu iste kombinacije na različitim građama tijela. Marija i Deniz različite su fizičke građe, jedna nosi konfekcijski broj 34, dok druga nosi konfekcijski broj 44, jedino što nose isto jeste autfit. Cijeli pokret započele su 2019. godine kako bi pokazale da ista kombinacija može odlično izgledati bez obzira na veličinu.

Send this to a friend