Moda

Fashion Weekend Skoplje 2019

Učesnici United Fashion vikenda mode, koji će se održati od 29. do 31. marta, izložiće pred domaćom i inostranom publikom svoje potpuno nove kolekcije jesen-zima 2019/2020. Tokom ove smotre 29 domaćih i stranih imena i brendova ovog vikenda gostovaće u Skoplju.

Osim zemlje domaćina, posjetioci najveće modne manifestacije u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, Fashion Weekend Skoplje, tokom posljednja tri dana marta imaju jedinstvenu priliku da se bolje upoznaju s radom dizajnera i brandova iz Belgije, Njemačke, Portugalije, Francuske, Rumunije i drugih evropskih zemalja.

Glavni cilj projekta “United Fashion SEE Showroom” u Skoplju je promovisanje modnih dizajnera iz jugoistočne Evrope.

Posebna pažnja usmjerena je ka međunarodnim kupcima i predstavnicima medija, kao i povezivanje dizajnera iz Evropske unije s makedonskim fabrikama.

Fashion Weekend: Uključene i radionice i povezivanje tržišta Jugoistočne Evrope

U te svrhe, aktivnosti će uključivati predstavljanje tržišta Jugoistočne Europe od strane profesionalaca u industriji, prezentacije odabranih lokalnih proizvođača, posjete fabrikama i sastanke između projektanata i lokalnih proizvođača.

Kako bi se ojačala preduzetnička kreativnost, inovativnost i poboljšale poslovne mogućnosti za evropske modne dizajnere i nove brendove, takođe je predviđena dvodnevna radionica „Kreativni koncepti za komercijalne zahtjeve industrije“.

Radionica na Fashion Weekend će poboljšati vještine učesnika u donošenju pametnih odluka. Sve to prate potrebe savremene modne industrije, a poseban aspekt je pronalaženje prave ravnoteže između kreativnosti i komercijalnih aspekata kolekcije.

„United Fashion“ je dobila podršku od strane programa Evropske unije „Kreativna Evropa“.

Send this to a friend