Moda

Gap tuži Vesta za dva miliona dolara zbog neuspješne saradnje

Gap tuži Vesta

Gap tuži repera Kanjea Vesta za dva miliona dolara nakon njihove neuspješne saradnje, tvrdeći da je reper napravio neodobrene promjene na nekretnini za iznajmljivanje u Los Anđelesu koje stanodavac pokušava naplatiti.

Prema sudskim dokumentima do kojih je došao The Post, Gap je prošlog mjeseca podnio tužbu protiv Vesta i njegove linije odjeće Yeezy na sudu u LA-u. Art City Center, kompanija koja tvrdi da posjeduje zgradu iznajmljenu Gapu, tužila je modnog diva prošle godine zbog štete na imanju.

Prepravke su uključivale postavljanje vanjske rampe na istočnom parkingu, postavljanje tunela na parceli, uklanjanje svjetala, izgradnju zida i uništavanje tri kupatila, prema tužbi. Gap pokušava prebaciti odgovornost na Vesta, koji je najavio saradnju Yeezyja i Gapa 2020. godine.

U tužbi protiv Vesta se tvrdi da je “izvršavanjem, a ne popravljanjem ili restauriranjem u prvobitno stanje, izmjena prostorija, a koje je Vest izvršio bez učestvovanja ili odobrenja Gapa, prekršio strateški sporazum i neposredno prouzrokovao Gapu troškove popravke i obnove prostora”.

Gap traži da se Vest smatra odgovornim za odštetu koju duguje Art Cityju, kao i dva miliona dolara kompenzacijske štete za sebe. Modna kompanija je okončala svoje partnerstvo s reperom prošle jeseni nakon što je dao niz antisemitskih komentara.

“Antisemitizam, rasizam i mržnja u bilo kojem obliku neoprostivi su i ne tolerišu se u skladu s našim vrijednostima”, rekao je Gap u tadašnjoj izjavi. Vestove kontroverzne izjave takođe su ga koštale unosnog ugovora s Adidasom.

Send this to a friend