Moda

Garderoba koju muškarci nakon 30. moraju da bace

Popularni muški magazini napravili su listu odjevnih komada i modnih dodataka koje muškarci ne bi smjeli nositi nakon 30. godine života.

Skejterske patike
Ove glomazne patike na starijim muškarcima jednostavno ne izgledaju dobro, stoga su dopustive samo za one koji i nakon 30. godine voze skejtbord, ali isključivo u toj prilici.

Bižuterija ili blještavi nakit
Muški nakit mora biti diskretan i elegantan, zato muškarci moraju zaboraviti na ljetne narukvice od raznobojnih plastičnih perlica ili konaca.

Bijela potkošulja kao vanjski odjevni komad
Možda je nekada i bila prihvatljiva kao zamjena za majicu tokom ljetnih dana, ali to vrijeme odavno je prošlo. Toleriše se njeno nošenje isključivo tokom spavanja ili ispod košulje ili pulovera.

Lanac za novčanik
U godinama kada bi muškarci trebalo d ausvajaju važnost uglađenosti, lanac koji visi od kuka do zadnjice jednostavno je neoprostiv, smatra ekipa magazina Esquire.

Infantilna odjeća i dodaci
Nakon 30. godine muškarci treba da zaborave na odjeću ili dodatke s neduhovitim natpisima ili prostim ilustracijama.

Predimenzionirana odjeća
Kada je u pitanju moda, nema ništa bolje od dobro krojene odjeće, stoga izbjegavati preširoku odjeću i reći zbogom vrećastim pantalonama, majicama i drugim komadima.

Iznošene trenerke
Nema ništa loše u ležernijem stilu odijevanja, ali u kategoriju ležernih komada nikako ne ulaze stare iznošene trenerke s rupama od kojih se frajeri godinama ne odvajaju. Njih bi jednostavno trebalo izbaciti iz ormara i zamijeniti novim modelom.

Prekratke ili predugačke kravate
Za dobar formalni stajling koji uključuje elegantne pantalone i košulju ili pak odijelo, ključna je i kravata pravilne dužine. Ne smije biti previše dugačka niti previše kratka. Nakon 30. godine muškarac jednostavno mora znati odabrati pravu kravatu.

Send this to a friend