Moda Svašta nam prirede poznati

Hit cipele koje izgledaju kao sprave za mučenje

Štikla nalik na žvaku koja vam se zalijepila za cipelu, nevjerovatno visoka potpetica i zlatni čovječuljci koji se penju po njoj? Svašta nam prirede poznati kad se pojave u javnosti, pa nije lako izdvojiti jedan model obuće koja, blago rečeno, nije lijepa.

Lejdi Gaga je tokom karijere imala svakakvih čudnih modnih iskakanja, posebno sa obućom. Ti njeni stilski poduhvati umalo su je koštali glave, doslovno. Gaga nije jedina, a na sajtu 24sata.hr izdvajaju cipele koje se ističu neobičnim dizajnom. Svaki komad krije neobičnu priču o kreatoru i inspiraciji za dizajn.

“Dvostruke čizme” Lejdi Gage

Lejdi Gaga kupila je par dvostrukih čizama koje je dizajnirao Kobi Levi, poznat po pametnom dizajnu cipela.

Pjevačica je ovu obuću nosila 2011. godine nakon objavljivanja spota Born This Way, zbog čega je postala jedna od prvih poznatih osoba koja je Levijeve kreacije nosila na nogama.

Štikle nadahnute Madonom

Kobi Levi nije samo dizajner koji stvara cipele za poznate osobe, već izrađuje i modele koji su njima nadahnuti.

Tako je stvorio par zlatnih potpetica s plavom kosom u repovima i mikrofonima, oponašajući stil koji je Madona nosila devedesetih.

Cipele inspirisane žvakom

Iako možda djeluje poput uobičajenog modela cipela, jedinstven detalj upravo je štikla u obliku žvakaće gume koja se zalijepila.

Kobi Levi je rekao je da su ga nadahnuli oni trenuci kada nagaziš komad žvake na podu, pa je ovjekovječivši situaciju, dobio inspiraciju za novi model cipele.

Platforme s biserima

Još neki izbori Lejdi Gage, sa svim njenim bizarnim odjevnim kombinacijama i obućom, ne smiju se propustiti.

Na jednoj svečanosti ona je doslovno zaslijepela posmatrače biserima na štiklama s platformom. Pun efekat je postigla i odjećom, frizurom i šminkom nadahnutom junakinjom iz Ljetopisa Narnije.

Totalno krakati dizajn

Još jedan sjajni dizajner pametne obuće je Kermit Tesoro, čovjek koji često koristi nekonvencionalne materijale za svaku svoju kreaciju.

Među njima je i cipela Kraken na kojoj se nalaze pipci hobotnice koji okružuju stopala.

Cipele nalik pečurkama

Dizajner Kermit Tesoro predstavio je preko društvenih mreža svoju najnoviju kreaciju koju čini cipela nalik pečurkama. I sam je potvrdio da je želio da kombinuje svoja dva sjajna hobija, a to su obuća i gljive.

Zahvaljujući tome i svojoj domišljatosti njega su pomenuli u jednom prestižnom modnom časopisu.

Armadilo naduhnut aligatorima

Cipele Armadilo nosi potpis brenda Aleksandar Mekvin. Njihove potpetice visoke su 12 centimetara i traže od onih koji ih nose da imaju izvrsnu ravnotežu.

Na aukciji ove kolekcije pjevačica Lejdi Gaga nabavila je neke primjerke i platila veliku svotu novca kako bi ih nosila u svom spotu “Bad Romance”.

Ortopedska obuća Lis Desmet

Lis Desmet je dizajnerka cipela koja kombinuje estetiku cipela s modom na osnovu studija podijatrije, tj. hirurgije stopala.

Tako je stvorila svoju kolekciju obuće Hogo ortopedske strukture koja podupire petu. Ovaj model izrađen je od smole, drveta, kože.

Duple cipele

Ove dvostruke čizme izradio je Luk Arts koji je ljubav prema cipelama razvio još kao tinejdžer, a nakon završetka fakulteta radio je s nekoliko modnih marki.

Složene, odnosno dvostruke cipele njegovo su najnovije dizajnirano djelo i ručno su izrađene za kolekciju Blue Days to be a Girl.

Cipele ili pantalone?

Ovaj neobičan komad, koji je stvorio dizajner Deril van Vuv, kombinuje pantalone sa popularnim starkama.

Jednom ih je nosila ćerka Vila Smita, Vilou.

Send this to a friend