Moda

Hranljive maske od čokolade za suvu kožu

Ako imate problema sa suvom kožom na licu, vratu i dekolteu, možete pokušati da poboljšate stanje vaše kože sa maskama od čokolade.

Pored vitamina i minerala, čokolada sadrži kofein koji podstiče i normalizuje protok krvi, ali i limfe i spriječava oticanje. Čokoladna maska hidrira kožu i daje joj blistavi sjaj.

Čokolada je bogata i drugim korisnim sastojcima poput teobromina i teofilina, koji zatežu kožu. U beauty industriji koristi se čokolada sa većim procentom kakaa ili kakao praha.

Da ​​poboljšate stanje vaše kože možete pokušati sa jednom od ove tri maske:

1. Čokoladna maska – jaja + čokolada

1 jaje
1 kašika pavlake
50g crne čokolade

Umutite jaje i dodajte jednu kašiku pavlake, malo tople vode i otopljenu čokoladu na pari. Nanesite smjesu nakon pranja lica, vrata i dekoltea i nježno masirajte kružnim pokretima. Ostavite masku da odstoji 15-20 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

2. Čokoladna maska – čokolada + maslinovo ulje

50g crne čokolade
1 kašika maslinovog ulja

Otopite 50 grama tamne čokolade sa kašičicom maslinovog ulja. Ostavite smjesu da se ohladi do temperature blizu tjelesne, a zatim je blagim kružnim pokretima nanesite na lice, vrat i dekolte. Ostavite masku da djeluje 15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

3. Čokoladna maska – čokolada + so + šećer

2 reda čokolade
2/3 šolje mlijeka
1 kašika morske soli
3 kašike braon šećera

Istopite čokoladu na pari. Pomiješajte mlijeko, morsku so i smeđi šećer, a zatim dodajte otopljenu čokoladu. Nanesite prohlađenu masku na lice. Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

Send this to a friend