Moda

Kako da se riješite podočnjaka i otoka

Ova dva načina za uklanjanje tamnih kolutova su djelotvorni i poslije nedjelju dana se vide prvi rezultati.

Krompir za podočnjake

Čak i ako zvuči nevjerovatno, podočnjake možete smanjiti korišćenjem kriški krompira prije spavanja.

Krompiri su vrlo bogati vitaminima i mineralima koji čine čuda za umornu kožu lica, podočnjake i bore. Ovo povrće osvježava i omekšava vaš ten i izvrsno je za bilo koji tip kože. Kozmetički tretmani koji sadrže krompir stvarno su djelotovrni kod uklanjanja bora, tamnih krugova i crvenih očiju od umora.

Ovaj tretman svakako će biti koristan u slučaju da su vaše oči crvene i vodene od silnog vremena provedenog na računaru. Da biste poboljšali izgled područja oko očiju, očistite, operite i zatim isjeckajte krompir.

Nanesite svježe kriške na vaše oči i pustite da stoje oko 15 minuta. Zatim ih skinite i isperite oči hladnom vodom.

Za bolji rezultat možete ponoviti ovaj postupak ujutro i uveče. U tom ritmu tragovi tamnih krugova i umor mogli bi nestati čak i nakon samo nedjelju dana.

Ako želite pokušati sa još jednim, jednostavnim i prirodnim načinom za rješenje ovog problema, predlažemo vam sljedeći recept.

Kafa i kokosovo ulje za podočnjake

Biće potrebna samo dva sastojka iz vaše kuhinje: kafa i kokosovo ulje.

Kako pripremiti masku:

Dobro promiješajte malo kafe sa nekoliko kapi kokosovog ulja, a zatim, krajevima prstiju, nanesite smjesu na područje oko očiju. Nježnim kružnim pokretima utrljavajte smjesu.

Kada završite, ostavite masku na licu 10-15 minuta, dok se u potpunosti ne osuši. Za to vrijeme korisni sastojci će se upiti u kožu.

Zatim uklonite masku pomoću tufera ili papirne maramice. Umijte se na uobičajeni način, i ako želite nanesite na lice hidratantnu kremu.

Ponavljajte proceduru nekoliko puta nedjeljno. Ona će vam pomoći da otklonite potkožne upalne procese, umanjiti podočnjake i otkloniti otoke.

Masku sa kafom, naravno, možete koristiti na cijelom licu.

Send this to a friend