Moda

Kako da vam šminka stoji cijeli dan?

Često vam se dešava da vaš trud uložen u šminkanje, izblijedi na pola radnog dana, ili se šminka istopi baš onda kada vam je najpotrebnija. Donosimo vam savjete šminkera, koji će ovom problemu stati na kraj.

Uz ove savjete stručnjaka, šminka će ostati na vašem licu tokom cijelog dana.

Počnite sa dobrom bazom i pripremite svoje lice

Prije prajmera, umijte i dobro osušite cijelo lice, a onda u tankom sloju nanesite prajmer, koji će obezbijediti da vaša šminka ostane na mjestu tokom cijelog dana. Bitno je da izaberete bazu koja će prijati vašem tipu kože.

Nanesite šminku adekvatnim četkicama

Pored toga što četkice ravnomerno raznose proizvod na cijelu površinu vašeg lica, sprečavaju da se bakterije i dodatna ulja koja luči koža vaših ruku, prenesu na kožu lica.

Šminkajte se u slojevima

Prajmer, puder, pa puder u kamenu, bronzer i hajlajter. Što više slojeva nanesete, to će šminka duže trajati, a dodatno blendanje i stapanje ovih proizvoda učiniće da izgledate prirodnije.

Koristite prajmer za oči

Većina žena umjesto prajmera za oči koristi korektor, što nije najbolje rješenje jer na taj način slabi pigmentacija senke. Korišćenje prajmera za oči obezbijediće da vaša sjenka ostane na mjestu tokom cijelog dana.

Koristite ruževe u boji sličnoj vašim usnama

Prije nanošenja ruža, olovkom popunite i definišite oblik svojih usana, a zatim nanesite dugotrajan ruž sličan boji vaših usana. Na ovaj način, vaše usne dugo će izgledati kao tek našminkane.

Ne zaboravite fiksator

Kada završite šminkanje, učvrstite ga sprejom za fiksiranje šminke, kako bi vaša šminka ostala na mjestu cijelog dana.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend