Moda

Kako se izboriti sa suvom kožom ove zime

Koliko god da volite zimsku, sniježnu sezonu (iako nema snijega), postoji dio vas koji je nikako ne voli, vaša koža.

Suvo lice i ispucale usne nijesu ništa novo, ali to ne znači da treba da odustanete od borbe za nježnijom i boljom kožom.

Saznajte na koje načine možete spriječiti suvoću kože i učiniti je mekom i glatkom.

1. Ovlaživač vazduha

Bilo da imate centralno grijanje ili drugi poseban način grijanja, svaki sistem zagrijavanja će isušiti vazduh u vašem domu. Investirajte u ovlaživač vazduha, pogotovo u spavaćoj sobi – tako će vaša koža ostati prirodno vlažnija, a samim tim postati nježnija (čak i preko noći, dok spavate).

2. Koristite ulja za lice

Možda vaša koža ne reaguje lijepo na teška, hidratantna ulja tokom ljeta, ali se možete iznenaditi koliko toga može da izdrži tokom zimskog perioda. Ako dodate kap ili dvije u vašu regularnu hidratantnu kremu, povratićete mekoću kože koju ste možda imali prije dolaska hladnog vremena. Preporučujemo vam da isprobate arganovo ulje za njegu kože.

3. Konzumirajte manje kofeina

Nije da ne volimo jaku jutarnju kafu koja razbuđuje sva čula, ali morate priznati da nakon nje uvijek imate suvi osjećaj u grlu i veću potrebu za mokrenjem – što su znaci dehidratacije. Dehidratacija je jedan od najvećih problema kada želimo da nam koža bude hidrirana, a samim tim i nježnija. Umjesto dvije šoljice kafe, popijte šolju zelenog čaja.

4. Pijte više vode

Ili ćete piti više vode, ili zamijenite kafu i čaj sa njom. Vjerovatno i sami znate da je za hidriranu kožu potrebna voda “iznutra”. Znači – pijte više vode, bilo obične ili sa krastavcima i limunom. Napravite svoju super-kombinaciju.

5. Ograničite vrijeme tuširanja

Pretpostavljamo da volite duga tuširanja (a ko ne?), pogotovo tokom hladnih dana kada samo razmišljamo o načinima da se utoplimo. Nažalost, istina je da toplota vode skida prirodna ulja sa kože i da je samim tim čini suvom. Da biste spriječili to, tuširajte se toplom, a ne vrućom vodom i skratite vrijeme koje provedete pod mlazom. Takođe bi najbolje bilo da odmah na kožu nanesete losion ili kremu, jer su vam pore otvorene i bolje apsorbuju nanešene preparate.

Send this to a friend