Moda

Kévin Germanier je novi modni dizajner kojeg vole Bjork i Lejdi Gaga

Kévin Germanier je modni dizajner koji danju radi za Louis Vuitton, a noću reciklira “staru modu” i pretvara je u “novu”.

Šarene skulpturalne kreacije ovog mladog švajcarskog dizajnera već su prepoznale Lejdi Gaga, Björk i Rijana.

Po čemu je poseban? On na vrlo specifičan način spaja glamur i održivu modu, dva koncepta koji su na prvi pogled – vrlo nespojivi.

Bilo da su to čizme potpuno prekrivene šljokicama za Gagu ili haljina za naslovnicu posljednjeg albuma Björk, ovaj 26-godišnji kreator  s diplomom slavne modne škole Saint Martins, svojim ekscentričnim dizajnom već je privukao pažnju šire javnosti.

Nadahnut heroinima videoigara u stilu japanskih manga-stripova, Germanier svojim siluetama daje pop-dimenziju uz pomoć biser, kristala, svjetlucavih i pastelnih boja.

Proizvesti s nula otpada i brzo, to je glavni cilj mladog Švicaraca koji danju radi u studijima Louis Vuitton, a noću kreira za svoj brend Germanier.

Njegova filozofija je sve se može iskoristiti za nešto drugo: perlice, šljokice, rukavi, donji veš, stare majice, vintidž torbice, traperice, sva ta roba koju je neko negdje bacio, sada može postati dio njegovih glamuroznih kreacija koji jednako dobro izgledaju na modnoj pisti ili na slavnim osobama.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend