Moda

Kolekcija za žene koje iskaču iz banalne erotičnosti specijalno za Podgoricu

Foto: Dragana Udovičić

“Fascinirana sam suptilnošću i otmenošću sa kojima Crnogorke nose svoj karakter. Neka nevjerovatna gospoština i aristokratski karakter je u svakoj ženi koju poznajem sa ovih prostora”, kazala je za DN proslavljena kreatorka Verica Rakočević.

Proslavljena srpska kreatorka Verica Rakočević zatvoriće 13. novembra XXII internacionalni festival mode i dizajna “Plantaže Fashion Week Montenegro”.

Rakočević je tim povodom u razgovoru za Dnevne novine otkrila šta će to predstaviti crnogorskoj publici na MFW, koliko Crnogorke imaju osjećaja za modu, ali i osvrnula se na privatni život, koji je često pod lupom javnosti.

Tako je nakon nedavnog učešća na jubilarnoj kotorskoj smotri mode u kratkom vremenskom razmaku ponovo odlučila da posjeti našu zemlju, u kojoj je, kako sama priznaje, uvijek rado viđen gost, ali i gdje je napravila prve internacionalne modne korake.

NISAM VAŠARSKI KREATOR KOJI IDE GDJE GOD GA POZOVU

“Sa velikim zadovoljstvom dolazim u Crnu Goru i privatno i poslovno. Moja internacionalna karijera je počela 1999. godine na festivalu mode u Kotoru poslije koje je uslijedio poziv za Nedjelju visoke mode u Rimu. Moji korijeni su tu, djevojačko prezime Dragović. Toplina, uvažavanje i poštovanje koje mi se pruža su razlog što se uvijek rado odazovem. Saradnja sa Srđom i organizatorima FW je odlična. Iako u Srbiji već godinama ne učestvujem na grupnim manifestacijama Crna Gora je izuzetak. Nisam vašarski kreator koji ide gdje god ga pozovu, nego vrlo kritički biram”, pojasnila je ova poznata kreatorka, otkrivši da je posebno za Podgoricu pripremila novu kolekciju, koja više nigdje neće biti predstavljena.

“Specijalno za reviju u Podgorici napravljena je kolekcija proljeće ljeto 2018. godine koja neće nigdje više biti predstavljena, bez obzira na pozive. Kolekcija je inspirisana ženom čija estetika iskače iz banalne erotičnosti i koja karakter i snagu uma stavlja ispred haljine. Dominantna je svijetloplava boja koja se suptilno suprotstavlja zemljanim tonovima. Dopunila sam je resama koje su metafora višeslojnosti i lepršavosti ženskog senzibiliteta. Materijali su svila, pamuk i najfiniji vuneni žoržet”, otkriva Rakočević.

LJEPOTA STVARANJA LEZI U TRAGANJU

Imajući u vidu da je puno njenih klijenata iz Crne Gore, i te kako je pozvana da komentariše stil Crnogorki, za koji ima samo riječi hvale.

“Fascinirana sam suptilnošću i otmenošću sa kojima Crnogorke nose svoj karakter. Neka nevjerovatna gospoština i aristokratski karakter je u svakoj ženi koju poznajem sa ovih prostora. Vrlo me raduje što imam privilegiju da su neke moji klijenti”, cijeni ona.

Imajući u vidu da ima puno godina modnog staža za sobom, zanimalo nas je, da li, poput njenog čuvenog kolege, Renata Balestre, s godinama ima sve veću inspiraciju.

“S godinama postajete zreliji, sadržaji su vam bogatiji te odatle i istina u riječima gospodina Balestre. Godine vam donose oslobađanje od bilo koje vrste nametnutog i sreću da dobro znate šta hoćete, a još bolje šta nećete. Meni je inspiracija u svakome danu prisutna. Toliko toga još ne znam, a želim da naučim, i baš u tome i leži ljepota stvaranja, u traganju”, kaže jedna od najuspješnijih kreatorki u regionu, koja, pak, nema recept uspjeha, već samo uživa u onome što radi.

NAJPONOSNIJA NA TO ŠTO ME NIŠTA NIJE SLOMILO I ZAUSTAVILO

“Ja bih realnije rekla da sam kreator koji kontinuirano traje, decenijama bez zastoja. Ponosna sam koliko na trajanje, toliko i na činjenicu da svojim dizajnom nisam zaostala u prošlom vremenu, nego svakom kolekcijom barem za milimetar idem naprijed. Volim svoj posao, čini me srećnom, a činjenica da iz godine u godinu dobijam nove klijente govori o tome da ovo što radim ima smisla”, priča šezdesetdevetogodišnja dizajnerka, koja je ujedno i pojasnila na šta je najponosnija u svom životu i karijeri.

“Najponosnija sam, bez obzira na kuloarske priče, da sam svoj uspjeh i karijeru gradila sama, sopstvenim trudom i radom, što me ništa nije slomilo i zaustavilo, što mislim da sam dobra majka i baka. Balansiranje je bilo naporno i teško dok su djeca mala, sada je to (nadam se po zasluzi) opuštajuće plivanje po talasima života”, kaže ponosna majka i baka, uz osvrt na medijske naslove po Srbiji, ali i regionu, vezane za njen brak sa tri decenije mlađim kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem.

ZLURADI KOMENTARI ME UOPŠTE NE INTERESUJU

“Što se medija tiče, kod mene nema inspirativnih momenata za skandalozne naslove. To što je neko zarobljen u nametnute okvire i ne razumije da smo na duhovnoj vertikali neki gore, a neki dolje, te zbog toga sebi daju za pravo da sude nije moja stvar pa me zato komentari uopšte ne interesuju”, izričita je ona, koja je priznala da nema neostvarenih želja.

“Vjerovali ili ne, meni su se sve želje ostvarile. Uživam u nagradi koju mi je život dodijelio i iskreno se nadam da ću još dugo uživati”, zaključila je čuvena dizajnerka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izgubljen
Gost
Izgubljen

Ona je kreatorka? Cuvena?
Ovo boli u glavu. ?

Pyet
Gost
Pyet

Proslavljena kreatorka jado moj nije sala

Send this to a friend