Moda

Komadi odjeće koje morate izbjegavati ako želite da izgledate šik

Nema ništa loše u praćenju modnih trendova. I na kraju, od njih zavisi i ponuda odjeće u prodavnicama. Međutim, uvijek je dobro zadržati individualnost kada je u pitanju moda i pokazati sopstveni stil.

U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno u garderoberu ako želite da uvijek izgledate šik i moderno…

Pocijepane i isprane skini farmerice
U modelima farmerica s neujednačenom bojom, ispranim površinama, rupama i visećim koncima jednostavno je nemoguće postići finoću kojoj mnoge žene teže kada je u pitanju modni stil. Stoga birajte “čiste” modele farmerica, bez navedenih detalja koji mogu pokvariti cjelokupan utisak.

Trenerka koja nije u vašem stilu
Svi obožavamo svoju dobru staru trenerku koju najradije ne bi skidali, ali umjesto dobrog starog iznošenog modela priuštite sebi malo elegantniji model u kojem će vam biti udobno, a u kom ćete se istovremeno osjećati sjajno.

Klasični crni kaput
Uvijek je dobro imati ga u ormaru jer je u pitanju vanvremenski odjevni komad, ali malo ga ignorišite na račun živopisnijeg i interesantnijeg modela. “Statement” kaput može sjajno dočarati vaš stil odijevanja stoga budite odvažni i ne plašite se boja, dezena i detalja.

Stara obuća
Patike s platformom odavno su izašle iz mode, ali to ne znači da ih morate baciti. Jednostavno svoj garderober nadopunite s malo modernijom obućom poput salonki s blok petom, baršunastih štikli, bijelim gležnjačama ili “mule” papučama.

Odjevni komadi koje svi imaju
Teško je oduprijeti se megapopularnim komadima, ali to je prilika da pokažete svoju individualnost. Ako svi nose odjeću s bogatim dezenom, vi izaberite jednobojne kombinacije. U modi su oversajz blejzeri? Vi nosite tri-četvrt strukirani model koji će lijepo naglasiti vašu figuru.

Preuska i prekratka odjeća
Neka imperativ uvijek bude udobnost, a u preuskoj ili prekratkoj odjeći sigurno se nećete osjećati udobno.

Previše statement nakita
Nema ništa loše u upečatljivim komadima nakita, ali pazite da ne pretjerate. Nemojte kombinovati više statement komada jer ćete tako napraviti zbrku u svojoj odjevnoj kombinaciji. Jedna moderna ogrlica, minđuše ili narukvica biće sasvim dovoljni.

Send this to a friend