Moda

Kreacije Borisa Kargotića traže Rijana, Bijonse, Lejdi Gaga, Niki Minaž i Madona

Iako su se za njegove kreacije zainteresovale pjevačice Ledi Gaga, Bijonse i Rijana, a u martu njegovu haljinu obukla i reperka Niki Minaž, za Borisa Kargotića, dizajnera koji stoji iza brenda “Demode”, najveći uspjeh u karijeri desio se nedavno, kada je njegovu kreaciju naručila Madona. Kraljica popa je bila veoma jasna u svojim zahtjevima. Bila joj je potrebna jedinstvena haljina koju će nositi na vjenčanju svog menadžera Gaja Osearija u Brazilu.

“To nije prvi put da se Madona interesovala za neki moj odjevni predmet. Igrom slučaja, dopala joj se jakna koju sam radio, pa me je njen stilista Ejob Joanes kontaktirao putem Instagrama. Ostalo je da se dogovorimo oko detalja, a onda sam jedne večeri, prije otprilike mjesec, od njega primio poruku na Votsapu u kojoj me pita zašto ne odgovaram na mejl i da li znam da Madona proba stvari sjutra. Pomislio sam da se neko šali sa mnom, a onda vidio da nam je čovjek zaista pisao i detaljno objasnio koje jakne želi, a da ja nisam vidio mejl”, rekao je Boris.

“Demode” je počeo kao nakit, da bi se brzo proširio na izradu modnih dodataka, a potom i jakni, haljina…

Boris je u više navrata rekao da je za uspjeh njegovog brenda dijelom zaslužna pjevačica Jelena Karleuša koja je uvijek od njega tražila neobične komade, a on joj, sa svojim timom, izlazio u susret.

View this post on Instagram

My favorite styling ever!!! ❤️ #tb

A post shared by Demode atelier (@demodecouture) on

“Ona voli stvari koje su kao za teatar”, kaže Boris.

Nakon Jelene, njegove usluge potražile su i druge poznate dame iz svijeta estrade i glume.

Send this to a friend