Moda

Kreativnost mlade Nikšićanke: Bivša stjuardesa kreira glamurozne vjenčanice

Dugogodišnje maštanje i skiciranje savršene haljine za sopstveno vjenčanje, uz upoznavanje svjetskih trendova i različitih kultura, kod 26-godišnje Nikšićanke Bojane Tufegdžić je rezultiralo pokretanjem sopstvene linije vjenčanica-MissBohana.

Tufegdžić

Za Bojanu, koja je diplomu politikologa zamjenila poslom stjuardese to nije ništa neobično. Ona voli uzbuđenja, ne zadržava se na jednom mjestu i stalno je u potrazi za nečim novim, kao što je sada kreiranje.

“Cijela linija MissBohana je u stvari nastala slučajno, više kao plod moje znatiželje i volje da probam nešto novo, nego kao buduće zanimanje. U Dubaiju sam pronašla par djevojaka koje rade za poznatog libanskog dizajnera i odlično su nam se uklopile potrebe-njima dodatna zarada vikendom, a meni krajnje iskusne i, što moram posebno naglasiti, fleksibilne krojačice. Sad sigurno mogu reći da su naši ukusi i standard za vjenčanje najsličniji libanskoj kulturi”, počinje Bojana priču za portal Onogošt o svojom novom hobiju, a kako se nada, uskoro i biznisu.

Sve haljine, kako kaže, nastaju bez žurbe jer svi pokušavaju uskladiti termine i uz puno detaljisanja. Iz jedne zamisli nastane nešto potpuno drugo i to zavisno od putovanja na koje će je tada odvesti život stjuardese.

“U samom procesu šivenja haljine često odlutamo od prvobitnog nacrta i pustimo masti na volju. Na primjer, ja poželim da imam haljinu sa bretelama od svile i sasvim jednostavnu. Kada otputujem u potragu za materijalom desi se da nađem odličan brokat i da na kraju napravimo dva metra dugačak šlep i haljinu koja je sve samo ne jednostavna. Dakle, sve zavisi od putovanja na koje se otisnem i inspiracije, ili ponude tkanina, na koju naiđem”, objašnjava ova 26-godišnjakinja.

Iako je zadovoljna što joj je realizovala svoju ideju, Bojana žali što sa ovim poslom nije počela ranije.

“Nemali broj mojih prijateljica se već udao, a drugova oženio i nekad mi bude žao što nisu imali priliku da nose neku od mojih vjenčanica, jer ih jednostavno vidim u njima. Mene očigledno vjenčanje zanima toliko da drugima pravim vjenčanice, a da ja i dalje lutam svijetom”, našalila se ona dodajući da posao stjuardese, kojim se bavi, ipak ne može platiti svim novcem svijeta.

Putovanja su joj, kako kaže, donijela ne samo nove ljude u život, već je naučila i gdje imati najbolji šoping, što će joj umnogome pomoći u kreiranju.

Mogućnost da atelje svojih vjenčanica otvori u bilo kojoj državi svijeta, Bojana je zamjenila onom da priču pokrene baš u rodnom Nikšiću i ponosna je na to. Atelje je u otvaranju, ali se vjenčanice u njemu mogu pogledati i probati.

“U nekim gradovima osjećam kao da sam svoj na svome-znam skrivene adute, restorane i ulice, znam kako kupiti jeftiniju kartu ili probati bolji saher od onog u Saheru. Cijena daljine je velika, ali eto i dalje me vuče sve ka Crnoj Gori. Zato će i haljine u kojima pokušavam oživjeti bajke biti dostupne baš u Crnoj Gori”, zadovoljno ističe ona.

MissBohana vjenčanice su, kako kaže, spoj romantičnih, ženstvenih i senzualnih materijala i krojeva.

“Svaka haljina je autentična i kolekcija sadrži ukupno deset različitih modela-od sirene do princeze sa dva metra dugačkim šlepom. Svaka od haljina ima perlice i bisere, čipku i krinolinu, jednom riječju-sve sto je potrebno da se osjećate kao prava princeza. Krinoline mogu biti uklonjene sa haljina za manje dramatičan izgled”, objašnjava talentovana Nikšićanka.

11 Komentara na "Kreativnost mlade Nikšićanke: Bivša stjuardesa kreira glamurozne vjenčanice"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend