Moda

Ljepota bez kompromisa: Devet crnkinja na naslovnici Voga

Februarsko izdanje
Februarsko izdanje

Britanski Vogue otkrio je svoju naslovnicu za februarsko izdanje na kojoj se nalazi devet crnkinja koje redefinišu šta znači biti model.

Manekenke Adut Akech, Amar Akway, Majesty Amare, Akon Changkou, Maty Fall, Janet Jumbo, Abény Nhial, Nyagua Ruea i Anok Yai nalaze se na fantastičnoj fotografiji autora Rafaela Pavarotija.

Ovo je prvi put da je Vogue objavio ovakvu naslovnu stranu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Izdanje slavi uspon afričkih modela i razgovara sa onima koje mijenjaju modnu industriju.

Na jednoj od fotografija manekenke sjede na zelenoj sofi obučene u odjeću jarkih boja pri slabom osvjetljenju, dok na naslovnoj fotografiju sve nose crno.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Objašnjavajući inspiraciju za ovakvu naslovnicu glavni i odgovorni urednik Edvard Eninful koji je porijeklom iz Gane rekao je:

„Ove djevojke definišu šta znači biti model. Sve su tako živahne i pametne. Moramo osigurati da ove djevojke traju, da ulažemo u njih, da ih njegujemo i podržavamo uredništvom, reklamom, emisijama. Tužno mi je i srceparajuće da vidim kako djevojke koje su u usponu naglo nestaju. Čitav jedan tim stoji iza ovih djevojaka i gura ih naprijed. To je ono što treba da radimo u svim našim različitim ulogama. Uyeti ih i odbaciti poslije jedne sezone? To mora da prestane“, rekao je Eninful.

Send this to a friend