Moda

Majkl Kors izbacuje krzno iz svojih kreacija

Američki dizajner Majkl Kors najavio je i da će na modnoj reviji u februaru biti predstavljene kreacije koje neće uključivati životinjsko krzno, već će se zasnivati na korišćenju tehnoloških inovacija u izradi tekstila i kreiranju luksuzne estetike.

Michael Kors Holdings Limited, svjetski poznata grupacija luksuzne mode, objavila je 15. decembra da više neće koristiti životinjsko krzno u svojim proizvodima. Krzno će potpuno izbaciti iz svoga sistema proizvodnje do decembra 2018. godine.

“Zadovoljan sam što mogu da najavim odluku naše kompanije da više ne koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijama brendova Michael Kors i Jimmy Choo”, izjavio je Džon D. Ajdol, izvršni direktor čuvene modne kompanije.

“Postaje sve jasnije da modne kompanije i potrošači ne žele da budu dio okrutne priče ubijanja životinja, pogotovo kada su dostupne inovativne alternative”, poručuju iz Fur Free Alliance.

Michael Kors se odlukom o nekorišćenju krzna priključio vodećim modnim kućama bez krzna u luksuznoj modi kao što su: Gucci, Armani, Yoox Net-a-Porter, Stella McCartney, Ralph Lauren i Hugo Boss.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend