Moda

Modni gafovi zbog kojih izgledate starije

Vjerovatno niste ni svjesni da ih radite te da imaju tako negativan učinak na vaš izgled.

1. Nošenje starog brusa
Nijedna kriza ne može biti izgovor za nošenje grudnjaka od prije desetak godina. Ne samo da više nema svoju osnovnu funkciju, nego vam je vjerovatno i mali. Začudili biste se koliko pogrešan grudnjak može da utiče na držanje, a ono ima veze s godinama! Zato posjetite prodavnicu s donjim vešom u kojoj će vam profesionalna osoba odrediti pravu veličinu i odaberete neki dobar model. U njemu ćete se uspravnije držati i bolje izgledati, a samim time i – mlađe!

2. Odjeća blijedih nijansi
Odjeća koja u sebi ima sivi podton nešto je što treba izbaciti iz svoje garderobe. Upravo ta nijansa, kažu stručnjaci, najviše postarava lice i čini ukupni izgled – ispranim. To se posebno ističe što je boja bliža licu, dakle – ne nosite marame ili šalove u tim nijansama. Ne preporučuju se ni sljedeće nijanse: svijetloljubičasta, prašnjavo roza i blijedo siva!

9. Nošenje vrećaste odjeće
Čak i ako imate ‘šlauf’ oko stomaka a bedra su vam šira nego što biste željeli, nemojte da se trudite da ih sakrijete ispod vrećaste odjeće. Samo vam se čini da ćete tako prikriti neželjeni višak, a u stvarnosti ćete izgledati deblji i stariji! Umjesto toga, potražite odjeću koja će skladno pratiti liniju vašeg tijela – ne preusku, ali ne ni preširoku!

Send this to a friend