Moda

Najbolje obučene žene svijeta nikad ne nose ovih pet komada

Kada kažemo elegancija i prefinjenost, prva asocijacija su, naravno, Francuskinje.

Njihov fenomenalan stil počiva uglavnom na jednostavnosti i praktičnosti, ali za dobar izgled važno je i šta odbijate da nosite.

Sljedećih pet odjevnih komada nikad nećete vidjeti na ženi od stila iz Francuske.

Puš-ap

Za njih su i male grudi senzualne i prelijepe, pa nose klasične modele brushaltera ili ga ne nose uopšte. Francuskinje ne vide nikakvu ljepotu u masivnim veštačkim korpama.

Previsoke štikle

Francuskinju nikada nećete vidjeti u obući sa previsokom štiklom u kojoj ne može normalno da hoda. Za dnevne varijante radije biraju mokasine i cipele sa umjerenom petom, dok se u večernjim prilikama odlučuju za klasične salonke.

Istaknuti brendovi

Pretjerivanje u bilo čemu nije ni na jednoj njihovoj listi, osim onoj za izbjegavanje, pa tako Francuskinje nećete vidjeti u komadima sa kojih “vrišti” ime brenda. One to smatraju neukusnim.

Hulahopke boje kože

Iluzija golih nogu Francuskinjama je nešto potpuno neshvatljivo i nepoželjno.

Sportski stil u svečanim prilikama

Trend nošenja trenerki na štikle i patika na elegantnu haljinu Francuskinje ostavljaju drugima. Sportsku odjeću nose u teretani, a haljinu kombinuju sa damskim cipelama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Yescomment
Gost
Yescomment

Ne znam zasto se i dalje francuskinje smatraju Ikonama stila, na francuskim ulicama se danas sve cesce vidi nemarnost nego bilo kakva ljubav prema modi

gost
Gost
gost

ovo vazi za sve dame,ne samo Francuskinje

Send this to a friend