Moda

Najveća greška koju pravite prilikom kupovine kupaćeg kostima

Ljetnja sezona je počela, a to pored planiranja “gdje na more”, znači i kupovinu kupaćeg kostima. I dok vas sa reklama, editorijala, kampanja mame jednodjelni modeli efektnog cvjetnog printa ili super seksi bikini, ne smijete da zaboravite jednu vrlo bitnu stavku – ne stoji svaki model kupaćeg kostima svima.

Takođe, mnogi dizajneri kupaćih kostima smatraju da veliki broj cura mahom ne zna da odabere pravu veličinu za sebe, vjerujući kako su brojevi u swimwear kolekcijama identični onima za obične, svakodnevne komade.

Tako na primjer, nekome ko je punije građe i nosi L, modeli koji imaju kvalifikaciju M mogu dobro da stoje. Vodite ipak računa da ne kupujete ni prevelik, niti premali kupaći jer nećete izgledati dobro kada izađete iz vode u kojoj većina modela kupaćeg pretenduje da se raširi.

U nastavku pročitajte kako da odaberete kupaći kostim za svoju građu:

Atletska građa

Ova građa podrazumijeva šiira ramena, uže kukove i mišićave noge. Ukoliko ste ovako građeni, birajte kostime sa ženstvenim printom i detaljima.

1. Da biste istakli kukove, donji dio vašeg kupaćeg kostima treba blago da se sužava na dolje sa zadnje strane, a kukovi treba da budu ukrašeni nekim zanimljivim detaljima.

2. Ramena će izgledati nježnije ukoliko koristite korpice i jastučiće u gornjem dijelu. Birajte one kupaće kostime sa ženstvenim printom, prelicama i sa dosta detalja.

3. Izbjegavajte sportske kupaće kostime, military printove i sve masculine detalje.

Ravna građa

Postoje dva rješenja kod biranja kupaćeg kostima: lažirajte obline ili se upustite u avanturu da nemate šta da sakrijete i odlučite se za stil koji dosta otkriva.

1. Istaknite grudi i zadnjicu karnerima i resama na kostimu.

2. Istaknite svoju ravnu figuru u malom, uskom bikiniju.

3. Izbjegavajte ravne kupaće kostime bez bretela i sportske gaćice.

Kruškast oblik figure

Za tijelo u obliku kruške karakteristični su širi kukovi i uska ramena. Kada je donji dio tijela malo veći možete to ublažiti blago zasečenim donjim dijelom kupaćeg kostima.

1. Donji dio kupaćeg treba da bude malo dublji, a nećete pogriješiti ni ukoliko se odlučite za šorts.

2. Gornji dio neka bude sa korpama, trakicama i detaljima na dekolteu.

3. Izbjegavajte natpise na donjem dijelu kupaćeg kostima poput onog “look at me!”

Uži struk, a istaknuti kukovi i ramena karakteristični su za oblik tijela koje podsjeća na pješčani sat. Za ovakav oblik neophodan je kupaći kostim koji će popuniti nedostatke, obline držati na svom mjestu.

1. Odlučite se za čvrst kupaći kostim sa sitnim printom koji neće poremetiti vaše proporcije.

2. Gornji dio kupaćeg treba da bude vodoravni sa korpama (“balconette”) ili trouglasti sa čvrstim korpama.

3. Ukoliko niste egzibicionista izbjegavajte bilo kakve uske trake i na gornjem i na donjem dijelu kupaćeg kostima.

Send this to a friend