Moda očajnički potez

Nestala je budućnost i naši snovi: Kreator spalio cijelu kolekciju vjenčanica

Modni kreator i vlasnik poznate modne kuće “Diamond Couture”, specijalizovane za vjenčanice i odjeću za svečane prilike, Pietro Demita, spalio je svoju skupocjenu kolekciju vjenčanica za sezonu proljeće/ljeto 2020.

Rad nekoliko stotina zaposlenih, haljine rađene od skupocjenih materijala, unikatni modeli sa ručnim radovima, sve je nestalo u plamenu i dimu.

Sve narudžbe su poništene, svadbe otkazane. Do sada je u Italiji, zbog zabrane okupljanja otkazano više od 400 vjenčanja.

Na ovaj ekstremni gest očaja modni stilista se odlučio zbog teških gubitaka koje je njegov posao pretrpio u dva i po mjeseca vanredne situacije zbog mjera zabrane u vrijeme pandemije covid 19, prenosi B92.

“Narudžbe su otkazane, nema vjenčanja, nema zabava, kolekcija je nestala i sa njom budućnost saradnika, struktura, naši snovi”, poručuje on i dodaje da u ime svih kompanija modnog sektora, specijalizovanih za vjenčanja, pošalje poruku i protest državi koja je odlučila potpuno da zanemari modu, ovaj izuzetno važan produktivni dio zemlje.

“U ime svih zaposlenih iz moje kategorije, ali i u ime svih preduzetnika koji su dio modnog sektora, kojih je puno i koji svi rizikuju da doslovno propadnu nadam se da će ovaj moj gest doći do onih koji odlučuju o našim životima, jer je nezamislivo ostati bez posla, stajati bespomoćan sa strane bez ikakve konkretne, pomoći”, izjavio je modni kreator Demita.

Proljeće i rano ljeto su za Italijane tradicionalno vrijeme vjenčanja. Šak i siromašne porodice gledaju da taj čin pretvore u nezaboravni događaj, i nije neobično da roditelji podižu kredite, pa čak i mladenci ulaze u brak već zaduženi za novac potrošen na svadbu, jer je važno da vjenčanje bude što veće, ljepše, skuplje.

4

avatar
1000
2
2
0
 
4
NemoLika@FishSo & TEKILAAhaИстина_правда
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

a moga li nasumično to pokloniti?
obradovati đevojke koje ne mogu priuštiti te modele?
kao oni poljoprivrednici kad prosipaju mlijeko, maline, paradaiz.

Истина_правда
Gost
Истина_правда

Могао их продат толико колико да плати те раднике.. Сељак

Aha
Gost
Aha

Bas seljak.

NemoLika@Fish
Gost

Svaki marketing je dobar marketing, nije ovo ne proracunato.

Send this to a friend