Moda dizajnerka Kristina Mitrović

Nikšićanka Kristina Mitrović večeras na Serbia Fashion Week-u

Nikšićka dizajnerka Kristina Mitrović svoju prvu modnu kolekciju predstaviće večeras i to pred publikom Serbia Fashion Week-a.

“U pitanju je takmičenje mladih dizajnera pod nazivom European Fashion Talent Design Competition. Na takmičenje sam se prijavila sa skicama, nakon čega sam prošla u prvih 10. U okviru proljećnjeg izdanja Serbia Fashion Week-a sam predstavila jedan model i skice, gdje sam prošla u u Top 3”, objašnjava Kristina za portal Onogošt dodajući da će večeras predstaviti kolekciju, koja je autorski izraz i početna tema je minimalizam.Ovu kapsula kolekciju, kako kaže, čine haljine, bluze, pantalone i ogrtači.

“Namijenjena je za sezonu proljeće/ljeto 2020. i preovladava bijela boja. Akcenat je na detaljima ručne izrade u maniru visoke mode, kao i na aksesoaru koji pravim. Modeli su u potpunosti nosivi i međusobno se mogu kombinovati, a moguće ih je nositi kako za večernje prilike, tako i jednim dijelom tokom dana”, objašnjava dizajnerka.

Foto: Nebojša Radović

Smatra da će joj ovo takmičenje otvoriti mnoga vrata u svijetu mode.

“Velika mi je čast što ću upoznati i članove žirija, koji su eminentni stručnjaci iz svijeta mode, kako iz regiona tako i Evrope. Još uvijek nijesam sigurna kako će izgledati samo ocjenjivanje i šta će presuditi u odabiru najboljeg od nas, ali sam sigurna da će nam ova prilika donijeti mnogo na samom početku stvaranja i rada u oblasti mode i modnog dizajna”, dodaje ona.

Premijerno je najavila naziv kolekcije, koja će možda naslutiti koncept i ideju.

“Svakako će biti sve jasnije nakon njenog prikazivanja. “Rope Escape” je moj početak kraja, koji će svako tumačiti na svoj način”, priča Kristina.

Kako je revija takmičarskog karaktera, za sada ne želi da otkriva puno u vizuelnom smislu. Ipak, kaže da, ukoliko se ukaže prilika za to, voljela bi da dopuni i proširi kolekciju, a zatim je prikaže našoj publici.

Foto: Nebojša Radović

“Zadovoljstvo mi je što mi ova kolekcija donosi i neke nove saradnje, pa će tako biti upotpunjena Birdini sandalama sa Balija. Osim mene, na snimanju će modele nositi influenserka Bojana Rmandić i ruskinja, Anna Bushihina. Za fotografiju je zadužen Nebojša Radović, za make up Jelena Garić, dok će frizure raditi Arnaut design studio, koji će učiniti da kolekcija dobije notu ekstravagancije”, pojašnjava.

Za ovu priliku je urađen i novi logo, sa njenim potpisom, jer brend pod nazivom “Lapia” ostaje u sferi dizajniranja kupaćih kostima i plažne odjeće koje takođe mlada Nikšićanka dizajnira.

Inspiraciju i za ovu kolekciju našla je u putovanjima.

Foto: Nebojša Radović

“Dok radim, najviše sam inspirisana putovanjima, jer sam veliki obožavaoc upoznavanja novih kultura, pa je i ova kolekcija jednim dijelom nastala pod utiskom koji sam stekla tokom posjete fondaciji Gianfranco Ferre”, zaključuje ona.

Kristina Mitrović predstavljala je Crnu Goru na svjetskom takmičenju u modelingu Miss Eco International 2017.

Foto: Nebojša Radović
Send this to a friend