Moda

Nova moda: Sportske haljine i sandale sa čarapama

Valentinova Resort kolekcija je istovremeno i romantična, sportska i lagana. A to sve proizlazi iz genijalnog spoja ready-to-wear mode i sportskih komada, piše Elle.

U fokusu Valentino Resort kolekcije za 2018. je hip-hop kultura.

Spoj jakih boja, sportski i ulični stil uticaji su bile glavne vodilje Pierpaola Picciolija, kreativnog direktora italijanske kuće u najnovijoj kolekciji, nakon što je brend napustila Maria Grazia Chiuri “preselivši” se u DIOR.

Za razliku od Chanela i Karla koji su se inspirisali antičkom Grčkom ili Louis Vuittona kome je vodilja bila daleki Japan, Picciolija interesuje urbana kultura i “ulična” filozofija.

Taj prelaz iz uličnog stila i čarapa-sandala pokreta u visoku modu nije lako ostvariti. Tu su erupcije boja i nezaobilazni Valentino pečat – ženstvenost (i kao novi dodatak – kapuljača). Sve na svom mjestu.

Street style momenti su izraženi kroz izreze i nonšalantnost u nošenju pomalo zahtjevnih komada. Trenerka je dobila svoj dio pažnje, svila je pink, smaragdna i crvena ali posebno obratite pažnju na haljine koje su izgledale kao najsavršeniji spoj sportskih haljina i malo skupocjenijih ready-to-wear haljina.

Kakvi genijalni spojevi i ne čudi nas što je u stranoj štampi Valentino Resort Collection 2018 ocijenjena kao neodoljiva.

Send this to a friend