Moda

O vjenčanici vojvotkinje Megan priča cijela planeta

Haljina koja je nedjeljama držana u najstrožoj tajnosti svoju premijeru prije nedjelju dana kada je Megan Markl izašla iz automobila ispred kapele Svetog Đorđa u Vindzoru.

Vjerenica princa Harija blistala je u raskošnoj bijeloj toaleti koju je izradila francuska kuća „Živanši“ po zamisli britanske kreatorke Kler Vejt Keler.

Sada već vojvotkinja od Saseksa, što je titula koju je američka glumica dobila nakon stupanja u brak sa unukom britanske kraljice Elizabete, upoznala je kreatorku početkom prošle godine i odlučila da Kler povjeri tako važan zadatak zbog „elegantne estetike“ kojom odišu njene kreacije.

Uprkos tome što veo ne ide uz feminističke stavove supruge princa Harija, Megan je ne samo pristala da ga nosi na vjenčanju već je i tražila da se na njemu nađu i njena dva omiljena cvijeta.

Takođe, pet metara dugačak veo ukrašen je vezom, a prikazane su biljke iz raznih krajeva Komonvelta.

Dijamantska tijara koju je na vjenčanju nosila američka glumica, bila je namijenjena kraljici Meri koja je krunisana zajedno sa suprugom kraljem Džordžom Petim 1911. godine.

Ta tijara koju je Markl odabrala iz trezora britanske monarhije starog 125 godina, bila je specijalno izrađena za kraljicu Meri da se slaže sa brošem koji je dobila 1893. godine kao poklon za vjeridbu sa tadašnjim princem Džordžom, prenosi AP.

Dragocjenosti je u nasljeđe dobila kraljica Elizabeta Druga, baka mladoženje, koja u zaključanim trezorima čuva na stotine tijara. Prema kraljevskoj tradiciji, kraljica je trebalo da dozvoli Megan da pozajmi jednu od tih svjetlucavih dragocjenosti na dan vjenčanja.

Mjesecima pred kraljevsko vjenčanje bilo je spekulacija o tome da li će Markl nastaviti sa tradicijom nošenja tijare i da li će odabrati onu koju je nosila pokojna princeza Dajana.

3 Komentara na "O vjenčanici vojvotkinje Megan priča cijela planeta"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend