Moda

Od slame do paname: Ovaj šešir je modni detalj koji morate imati

Možda prethodnih mjeseci nije bilo mnogo razloga, osim modnog, za nošenje šešira, naročito onih sa prevelikim obodom kakve su nam za ovo ljeto pripremili modni dizajneri.

Ipak, to ne znači da narednih dana neće biti prilike da ispoštujete jedan od upečatljivijih ovosezonskih trendova.

Neprolazni “panama” šešir, veoma lagan, bijeli ili bež, možete da kombinujete bukvalno uz sve: farmerke i običnu bijelu majicu, romantičnu cvjetnu haljinu, pantalone i košulju.

Pečat cijelom stilu daje traka odnosno mašna na šeširu, bilo da je jednobojna ili dezenirana.

Interesantno je to da je ova vrsta šešira nastala u Ekvadoru, ali je za njegov naziv zaslužan nekadašnji predsjednik SAD Teodor Ruzvelt, koji je tokom nadgledanja izgradnje Panamskog kanala na glavi imao baš jedan primjerak ovog šešira, napravljenog od specijalne vrste palminog drveta.

Moderni su i dvobojni šeširi sa velikim obodima, koji će vam dati notu misterioznosti i elegancije, kao i predimenzionirani slamnati sa neobrađenim ivicama kojima je, ipak, mjesto najprije na plaži. Od njegovog obima zavisiće i stepen zagonetnosti koju želite da emitujete na okolinu.

Osim slamnatih, za boravak kraj mora ili rijeke preporučuju se i veliki platneni, naročito u nekoj od aktuelnih jarkih boja.

Kada je riječ o gradskom stajlingu, zapažen izbor biće “fedora” šešir, naročito ako na uskom obodu ima nekakav print.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend