Moda

One su glamurozne bake i modne ikone

Kada se govori o influenserkama, Instagramu, modnim ikonama, uvijek svi pomisle na mlade žene, uglavnom milenijalke, odnosno one koje su rođene kasnih osamdesetih i devedesetih godina. Međutim, i starije dame, sve više pronalaze svoj put na društvenim mrežama.

Njih nekoliko potpuno su zaludjele internet, a otvoreno pokazuju da život ne staje poslije 60. godine. Bilo da su udate ili ne, rade ili uživaju u svojim penzinerskim danima, većina njih su bake, a na Instagramu imaju horde sledbenika. I to ne zbog savjeta o zimnici, već zbog životnog stila i modnog ukusa.

One mijenjaju sliku toga kako bi stvarnost trebalo da izgleda i kako bi u starosti žena trebalo da se osjeća.

Lin Slejter (64) profesorka je na Univerzitetu Fordham u Njujorku, a široj javnosti je poznata kao Instagram idol. Ima stotine pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

“Nemam 20. Ne želim ni da imam 20, ali sam nevjerovatno kul. To pomislim kada objavljujem sliku”, rekla je ona, piše Independent.

“Nećemo biti stare ženice koje sjede u staračkom domu s ljubičastom kosom od ehotona”, rekla je Dženi Ki (71).

Kada pomislite na baku sigurno pomislite na štrikanje džempera i pravljenje džema, ali ne i kada je Dženi u pitanju. Dženi se bavi dizajnom, a njeni pratioci na Instragramu oduševljeni su njenim stilom.

“Ako ćemo da budemo u staračkom domu pušićemo svoju marihuanu, jesti svoju zdravu hranu i imati odličan stil”, njen je plan za budućnost, koji se ne uklapa u stereotipe.

Stil i gracioznost nemaju apsolutno nikakve veze sa godinama, a to je pokazala i nekadašnja Plejbojeva zečica, koja je zagazila u devetu deceniju života.

Dori Džejkobson (83) na svom Instagramu reklamira donji veš i pokazuje kako da se oblačite moderno i s ukusom i u trećoj životnoj dobi.

View this post on Instagram

At 83, I think it’s safe to say that I’m probably one of the oldest living Playboy Bunnies still tottering around. While not everyone appreciates what the Playboy brand contributed to the women’s movement….for me, launching the first club in Chicago was an incredibly empowering experience. It gave me the confidence to embrace my sexuality at a time when women were criticized for expressing that aspect of themselves. Thanks to the sexual revolution, times have changed. Now 60 years later, I’ve decided to put my bunny ears back on to promote a message about ageism! It’s time to embrace the idea that beauty doesn’t have an expiration date! Older women can be strong, beautiful and sexy, even in their 80s. We may no longer be the embodiment of physical perfection, but that doesn’t mean we should become invisible. Stripping off to my underwear is also my way of chipping away at the negative media messaging that prevents women from feeling celebrated once they begin to age. #agelessstyle #ageisjustanumber #beautyateveryage #oldbroad #lingeriemodel #bodypositivity #agelessbeauty #advancedstyle #seniorstylebible #83andglam

A post shared by Senior Style Bible (@seniorstylebible) on

“Nosite ono što vam se sviđa, ‘prikladno za godine’ s tim nema nikakve veze”, poručuje ona.

Bilo da nosi šarene džempere, oskudne kupaće kostime ili roze majicu s natpisom “Budi dr**a, radi što god hoćeš”, Ven Vinkl je stekla kultni status, a slijedi je više miliona ljudi na Instagramu.

Ambasadorka je velikih brendova za njegu kose, tijela i svjetski poznatog proizvođača votke. Da, da votke.

A šta ćete vi da radite u svojim devedesetim?

Tags

Send this to a friend