Moda

Original parfem ili kopija: Sa ovim trikovima lako ćete prepoznati lažnjake

Skuplji parfemi traju duže, a nerijetko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja mijenjaju tri ili četiri mirisne note. Mirise prepoznajemo i pamtimo po sjećanjima koji nas za njih vezuju, a to je i jedan od razloga što kopije teško razlikujemo od originala.

Ipak, postoje smjernice koje nam mogu pomoći. Prva je svakako slatkasta karakteristika kopija koja za svoje postojanje može zahvaliti ciljanoj potrošačkoj grupi, a to je mlađa populacija, koja često ima manje istančano čulo mirisa.

Još jedna smjernica je postojanje različitih nivoa mirisa. Skuplji parfemi traju duže, a nerijetko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja mijenjaju tri ili četiri mirisne note, dok najbolje kopije u sebi sadrže maksimalno dvije note.

Kako bi provjerili svoj parfem, uvjerite se u prirodu njegovog mirisa odmah nakon nanošenja i nakon dva ili tri sata. Kopija bi trebalo da zadrži isti miris, dok će original najvjerovatnije promijeniti notu.

Treba imati u vidu da neki najskuplji mirisi zapravo ne mijenjaju note pa se ovaj način prepoznavanja ne može primijeniti na sve parfeme.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ana
Gost
ana

korisno , veoma 🙁

dfvdfv
Gost
dfvdfv

sve što nije ovlašćeno od samog brenda je kopija… bilo da je roba, parfem ili bilo što drugo… svaka fb grupa prodaje kopije… ne možeš biti ovlašćeni prodavac Nike-a ako nemaš firmu, i to u slučaju jakog brenda kao Nike, firmu sa multimilionskim prometima…

Vikotorija
Gost
Vikotorija

Sti ste htjeli da kazete niko ne zna

mark
Gost
mark

Znaci kad dodje cigo na ulicu da prodaje oridjinal parfeme,ja cu se naparfemisati i reci cu mu da svrati opet za par sati da vidim oce li miris i dalje biti intenzivan,vazi

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

Ako koga interesuje mogu mu objasniti da utvrdi razliku izmadju Svijetlog i Tamnog😉

Djordjina
Gost
Djordjina

niste mogli nista debilnije da smislite?

Rale
Gost
Rale

Nauciste nas bas. Nemojte vise

Opa
Gost
Opa

E taman, svaka vam cast!

Mileva
Gost
Mileva

Kod nas nema da se kupi original. To je jedino sigurno

Dadon
Gost
Dadon

E svaka vam cast.

Radosav72
Gost
Radosav72

Kliknem + na ovaj komentar, i pise mi ” ec ste glasali za ovaj komentar” . U 90% slucajeva mi se to desava. Admine ili moderatoru, zasto????

Send this to a friend