Moda Otkrijte sa kojim sastojcima parfema treba postupati krajnje oprezno

Pažljivo sa parfemima: Arome koje mogu da uplaše sagovornika

Parfem je poput odjeće, ključni način komunikacije sa spoljnim svijetom. Mozak još nije imao vremena da analizira relevantnost stajlinga i sklad kombinacija boja, a čulo mirisa je već reagovalo i pomoglo da se napravi prvi utisak. I ovdje se, kao i u ljubavi: dogodilo ili ne.

Naravno, ne zaboravite da je percepcija arome čisto individualna, a često odluka da je „primijenite ili ne primeijnite“ treba da proiziđe iz primjerenosti u ovom konkretnom slučaju. Uprkos svim subjektivitetima organa, postoji takozvana „grupa rizika“ – arome za koje je najrizičnije da budu pogrešno shvaćene.

Predlažemo da razmotrimo note koje potencijalno mogu izazvati dvosmislenu reakciju sagovornika.

Tamjan

Tamjan nije samo u stanju da zaplaši sagovornika, već ga i uroni u melanholična sjećanja. Ali, kada parfimeri uokvire tamjan kafom i notama vanile, on postaje nevjerovatno lijep i delikatan. Ova lagana slatkoća skriva svoju težinu, ostavljajući sve najbolje od prilično složenog sastojka – misterioznosti i istinske elegancije.

Oud – miris iz srca drveta

Oud je tipičan predstavnik šumovite porodice, posebno poštovane u orijentalnim tradicijama. Ovaj parfem se često donosi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, i to nije iznenađujuće: oud se tamo najviše koristi. Drvene note nadopunjuju čistom orijentalnom slatkoćom, grijanjejm u hladnoj zimi i uranjanjem u ugodne uspomene. Za neke poznavaoce parfimerije, oud je vodič za svijet meditacije i dubokog uranjanja u nesvjesno. Oud inspiriše mnoge parfimere da stvore inteligentne kompozicije koje otkrivaju svu gracioznost, ozbiljnost i plemenitost ovog sastojka. Pravi poznavaoci parfema savjetuju da aromu mirisa nanesete sat prije nego što izađete iz kuće kako bi ublažili miris.

“Bakin parfem”

Govorimo o starinskim aromama koje je u naše vrijeme teško uočiti na policama modernih dama koje vole minimalizam. Ali ove parfeme ne treba otpisivati, makar samo zato što su prirodna faza u razvoju industrije i prava remek-djela svog vremena. U posljednje vrijeme interesovanje za vintidž parfeme postaje sve jače i vjerovatno je da će uskoro postati trend. Mnogi su umorni od moderne umjetnosti i žele da vide razumljive klasike na toaletnim stolovima, odajući počast sjajnim kompozicijama talentovanih parfimera.

P.S . Bilo koja aroma zahtijeva individualan pristup. Važno je da se ne plašite pred složenim notama, da eksperimentišete, pokušate i (posebno prijie važnih sastanaka) da mislite: hoću li mirisati prikladno?

Send this to a friend