Moda

Pet savjeta za blistavu kožu u hladnom periodu

Hladno vrijeme može negativno uticati na našu kožu i to kako se osjećamo. Kako bi izgledale lijepo i tokom hladnog perioda, naša njega i rutina se moraju prilagoditi tim uslovima. Donosimo vam 5 savjeta kako da se na najlakši mogući način pripremite i spremne dočekate hladno vrijeme.

Voda

Voda je osnova našeg organizma, pa samim tim i jako bitan faktor za zdravu i hidriranu kožu. Dovoljnim unosom vode, naše tijelo je zdravije, kao i naša koža, i lakše može da podnese promjenljive vremenske uslove.

Redovno uklanjanje šminke

Šminkanje je ritual koji većina žena praktikuje i uživa u njemu, međutim kada je riječ o uklanjanju šminke možemo se složiti da to često i nije najzabavniji dio cijelog tog procesa. Bez obzira na to, ovo je korak koji se nikako ne smije preskakati, jer čista koža je i zdrava koža. Nakon što detaljno uklonimo šminku odgovarajućim sredstvom za naš tip kože, možemo primijetiti da se baš u hladnijim danima na nekim mjestima mogu pojaviti blaga perutanja ili manje promjene u boji. Kako bi smo obnovili i dodatno hidrirali te djelove kože, savjetujemo korišćenje Bio-Oil ulja koje je upravo namijenjeno neujednačenom tenu, flekicama i naravno hidrataciji isušenih djelova kože.

Obavezni piling

Kakvu god njegu željele da primijenimo na našoj koži, ništa neće biti djelotvorno ukoliko prije toga nismo uradili adekvatan piling, i time napravili dobru bazu za sve preparate koje nakon toga planiramo da nanesemo. Piling možemo napraviti sami uz pomoć sastojaka koje imamo kod kuće, kao što su morska so, kafa, maslinovo ulje, med, ili možemo kupiti već gotovo napravljeni piling. Ono što je bitno, za koju god varijantu od ove dvije da se odlučimo, je da piling ne bude previše grub kako se ne bi povrijedili, i da ga ne radimo više od 2 puta nedjeljno ukoliko imamo normalnu kožu, i ne više od jednom nedjeljno ukoliko imamo suvu ili osjetljivu kožu.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Opšte je poznato da naša koža tokom zime postaje dehidrirana. Zato joj moramo obezbijediti dovoljnu količinu njege kako bi što lakše podnijela tu promjenu. Dobar izbor za lice i tijelo, pored krema i seruma, su svakako ulja koja se brzo upijaju u kožu. Bio-Oil sa svojim brojnim djelotvornim svojstvima, je odličan proizvod za suvu i dehidriranu kožu, kožu koja stari, a nanošenje ovog ulja može biti i efikasan način da se koži povrati prirodna blistavost koja je izgubljena zbog vremenskih uslova kao što su jak vjetar, ili pak česta izloženost centralnom grijanju.

San je preduslov za blistavu kožu

Nakon adekvatnog čišćenja i njege koju smo pružili našoj koži, moramo se potruditi da naše tijelo dobije i dovoljnu količinu sna, kako bismo bili svježi i odmorni za sve izazove koji nas očekuju. Dodatni savjet je da često mijenjamo podlogu na kojoj spavamo, kako bi smo spriječili pojavu nečistoća koje dolaze u kontakt sa našom kožom.

Ono što je ostalo je da se opustimo, zaboravimo na trenutak na sve brige i stresove koje nas muče, da dopustimo da nas obuzme aromatični miris ulja i da uživamo u hladnim danima koji nam predstoje.

Tagovi

Send this to a friend