Moda da li biste to nosili na noktima

Pleteni nokti, trend koji ili obožavaš ili mrziš

Pletivo je neizostavan dio zime i svi obožavamo da se ušuškamo u omiljeni džemper – ali da li biste to nosili na noktima?

Jedan od vodećih zimskih trendova u svijetu manikira mnogima se neće dopasti – u pitanju su “pleteni” nokti.

Da je riječ o sve popularnijem izgledu noktiju, dovoljno govore fotografije manikira s uzorkom pletiva koje su zavladale Instagramom. Iako je na prvi pogled riječ o tehnici ukrašavanja noktiju koju je nemoguće postići bez pomoći stručnjaka, postoji način da dezen pletiva sami stvorite, piše Tportal.

.Za ovaj bjuti projekat, prema riječima stručnjaka, biće vam potrebna mirna ruka i set gelova i lakova za nokte. Ali i UV lampa – jer je prvo potrebno fiksirati osnovni premaz gelom i boju laka za nokte.

Nakon što ste učinili navedeno, uz pomoć četkice na noktima istaknite dezen pletenja po želji. Dodatan sloj laka preko stvrdnutog gela stvara rebrasti izgled nalik trikotaži, dok umakanje u akrilni prah stvara trodimenzionalni efekat.

Nakon stvaranja uzorka pletiva na noktima, na njega nanesite gornji sloj gela kako bi stvoreni dezen na noktima duže potrajao.

Ako nemate živaca ni sredstava, možete jednostavno pokazati neku od ovih ideja kada sljedeći put odete na manikir – naravno, ako vam se ovaj zimski trend čini idealnim za ove hladne dane.

Ukoliko ne želite da baš svi nokti imaju reljef, lijepo će izgledati i da to uradite tek na ponekom.

Send this to a friend