Moda Kako da uvek pratite posljednju riječ mode

Prečice do savršenog muškog modnog izraza

Ukoliko želite da izgradite prepoznatljiv sitl, jasno je da je neophodno da uložite novac u kvalitetnije komade odjeće. Kako ne biste napravili zbrku u svom ormanu, pokušajte s basic komadima i tek ponekim aktuelnim trendom. Trendovi dolaze i prolaze i ako previše novca date za nešto što već sljedeće sezone nećete moći da obučete, niste uradili ništa bitno za svoj stil.

SECOND HAND? ŠTO DA NE?

Ova vrsta prodavnica je odlično mjesto da započnete formiranja svog novog stila bez prevelikog ulaganja. Doduše, nije lako biti dobar stilista u radnjama koje imaju tako širok dijapazon. Zato je, ponovo, najbolja opcija potraga za jednostavnom i klasičnom odjećom.

Imajte na umu da se ne mora svaka posjeta prodavnicama polovne odjeće završiti kupovinom, već je dovoljno da razgledate. Čak i ako odlučite da nikad ništa ne kupite u ovakvoj prodavnici, steći ćete opštu sliku o tome koji stilovi nikad ne umiru.

SAZNAJTE VIŠE O ODJEĆI

Postoje prilično zanimljive priče vezane za većinu odevnih komada. Većina detalja na odjeći je tu iz nekog razloga.

Na primjer, džep na grudima na košulji nije tu samo dekorativno. On je osmišljen u doba američkog građanskog rata, kada se koristilo ručno punjeno oružje, pa je zbog malo vremena za punjenje baruta džep postavljen visoko na grudima.

Zanimljiva je priča i o plavoj boji džinsa, koja je nastala zbog toga što je indigo boja bila jeftinija od izbjeljivača krajem 19. vijeka.

PRONAĐITE “MENTORA”

Ako imate prijatelja koji se dobro oblači i spreman je da vam da nekoliko savjeta, iskoristite sve njegove smjernice umjesto da njegove komentare doživljavate kao kritike. Veliki plus u današnje vrijeme je i uticaj interneta, gdje zaista možete unaprijediti svoj stil. Pratite trendove poznatih i probajte da ih uklopite u svoj stil.

POSJETITE I NAJSKUPLJE PRODAVNICE

Na trenutak zaboravite na svoj budžet – posjetite najskuplju radnju u gradu, imali novca da u njoj kupujete ili ne.

Nakon razgledanja u prodavnicama u kojima se prodaju komadi koji su tek sišli s pista, znaćete kako izgleda pravi kvalitet. Kao što i mladi umjetnici odlaze u muzeje da bi vidjeli djela velikh majstora, tako i vi razgledajte odjeću koju nose muškarci s više stila i više finansijskih sredstava.

MODNA INTERAKCIJA

Mislite li da djevojke satima ćaskaju o odeći s drugaricama jer nemaju druge teme? Ne, one na taj način razmjenjuju mišljenja i stiču predstavu o tome šta je aktuelno. Opšte je poznato da ponavljanje i praksa poboljšavaju vještine kod ljudi. Tako je i sa šopingom – što više vremena provodite razgledajući odjeću, to ćete biti bolji u izboru najboljih komada.

Send this to a friend