Moda

Renato Balestra nije ostao imun na izgled Jelene Karleuše

Foto: Alo!/Masanori Jošida

Muzička zvijezda Jelena Karleuša omiljena je ne samo kod domaće već i kod inostrane publike.

Da je uspjela da nametne svoj stil i svjetski poznatim zvijezdama, govori i činjenica da je njeno ime izgovoreno nekoliko stotina puta u svim medijima u Americi nakon što je utvrđeno da je Kim Kardašijan prati na Instagramu i kopira neke njene modne kombinacije.

Italijanski dizajner Renato Balestra, koji je nedavno posjetio Beograd, takođe nije ostao imun na izgled Jelene Karleuše, za koju je između ostalog izjavio da mu liči na pravu rok zvijezdu. S obzirom na to da je Balestra i te kako poznat i priznat u svijetu, njegovo mišljenje imponovalo je pop divi.

“Balestra je legendarni italijanski dizajner visoke mode. U rangu sa imenima poput Armanija i Paka Rabana. Polaskana sam što neko s takvim imenom, iskustvom i osjećajem za lijepo ima tako divne riječi za mene. Hvala mu”, rekla je JK za “Alo!” i istakla da je mnogi svjetski dizajneri i te kako prate i cijene njen rad kada je moda u pitanju i način na koji ona to nosi.

“Imam divnu saradnju sa mnogim svjetski poznatim dizajnerima kojima se sviđaju moja estetika i osjećaj za modu. Osim muzike, bavljenje modom je sigurno nešto čime ću se ozbiljnije baviti. Mada će biti teško izabrati između muzike, mode i politike. Možda sve?”, rekla je zagonetno Jelena.

Renato Balestra posjetio je Beograd kako bi održao modnu reviju. Nakon susreta sa ekipom “Alo!” odlučio je da prokomentariše izgled srpskih pjevačica, ali mu je najviše pažnje privukla Jelena Karleuša, čiji stil ga je oduševio.

“Jelena izgleda veoma moderno i seksi, ali opet nepogrešivo elegantno. Izgleda kao da je svjetska rok zvijezda, a njen stajling odaje utisak žene koja ima jak karakter. Vjerujem da je ljudi primijete gdje god da se pojavi, a kada gledam njenu sliku, ne mogu da se otrgnem utisku da su Srpkinje veoma zgodne i lijepe žene, s odličnim osjećajem za modu”, ocijenio je Balestra Karleušine kombinacije koje je nosila.

Send this to a friend