Moda

Šta muškarac od stila mora imati u svom garderoberu

Stilistkinja iz Melburna Čajen Skot kaže da većina muškaraca ima tu lošu naviku da, uprkos tome što ima pun orman odjeće, u krug “vrti” četiri odevne kombinacije.

“Mislim da je najčešća greška koju muškarci prave to što upadaju u neku rutinu i, iako imaju pun orman odjeće, nastavljaju da nose iznova tri ili četiri stvari”, kaže ona.

Čajen dodaje da muškarci, većina njih, slabo razlikuju materijale i važnost prirodnih materijala.

Kada je riječ o elegantnim prilikama, tu muškarci igraju na sigurno i oblače bijelu košulju i smoking, ali kada treba da se obuku za neku “kežual” varijantu, e tu je već problem.

“Ono što sam takođe primijetila je da muškarci često promaše konfekcijsku veličinu i nose odjeću za broj veću”.

Da biste izbjegli da pravite ove najčešće greške, Čajen savetuje da počnete tako što ćete iz ormana izbaciti sve ono što ne nosite.

“Generalno ne mislim da bi muškarci trebalo da izbjegavaju neki određen odjevni komad, već da ne bi trebalo da gomilaju odjeću”, objašnjava ona.

“Znam da su, uopšteno govoreći, žene gore u tome, ali vidjela sam i mnogo  muškaraca koji imaju gomilu garderobe”.

Čajen savjetuje da svaki muškarac ima nekoliko osnovnih stvari koje “pokrivaju” sve prilike i lako se kombinuju.

Svaki muškarac u svom garderoberu, između ostalog, treba da ima bijelu lanenu košulju dugih rukava.

“Mislim da je lan svačiji najbolji prijatelj jer dozvoljava koži da diše i može da se nosi ljeti i zimi”.

“Kežual” jakna, od džinsa ili klasična crna jakna, kao i par dobrih crnih pantalona, još su neke od stvari koje svaki muškarac treba da ima u ormanu.

Jedne klasične pantalone u svjetlijoj boji praktične su jer mogu da se nose i ljeti, a i odlična su alternativa za događaje kada su farmerke previše “kežual”, a pantalone od smokinga previše elegantne.

“Pored toga, trebalo bi da imaju nekoliko klasičnih pamučnih majica, u crnoj, bijeloj i sivoj nijansi”, kaže stilistkinja, dodajući da su nabrojane stvari “osnova” u ormanu.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend