Moda Skinite šminku prije spavanja

Šta se događa vašoj koži ako ne uklonite šminku prije spavanja?

Nezavisno od toga koje svote novca trošite na kvalitetne kreme, tonike, serume, losione i i sve moguće i nemoguće preparate za njegu kože lica, svaki put kada zaspite sa šminkom odlazite nekoliko koraka unazad. Sami sebe najbolje poznajete, pa sami odlučite koja metoda će vas disciplinovati.

Prvi korak je svakako da se suočite sa stvarnim posljedicama i saznate šta se zapravo događa sa vašom kožom ukoliko preskočite uklanjanje šminke prije spavanja.

Veliki broj make-up proizvoda sadrži sastojke poput silikona, koji recimo začepljuje pore. Ako imate i najmanju sklonost ka aknama, začepljene pore će svakako podstaći njihov razvoj, a u “najsrećnijem” scenariju koža će vam samo postati kvrgavija.

Začepljene pore takođe sprečavaju i otpuštanje prirodnog sebuma, što osim akni, za posljedicu može da ima proširenje pora.

Preskakanje večernje njege kože lica vodi i ka ubrzanom starenju kože, jer šminka može zadržavati prljavštinu iz okoline i slobodne radikale koji oštećuju ćelije kože, uključujući kolagen. Uz to će se koža više isušivati, što će pridonijeti njenom starenju i stvaranju novih, te produbljivanju postojećih bora.

Još jedan nepoželjan efekat kome neskidanje šminke svakako doprinosi jeste beživotan i umoran utisak, te neujednačenost tona kože.

Posebno je važno da se skida šminka koju nanosimo oko očiju, jer osim što može izazvati različite infekcije, može da uzrokuje prekomjerno ispadanje trepavica.

Tokom spavanja odvija se najdjelotvornije obnavljanje ćelija čitavog tijela, pa tako i našeg najvećeg organa. Neskidanjem šminke sprečavate taj prirodan proces, u kome vaše tijelo za vas odrađuje posao koji bi kozmetički proizvodi trebalo samo da nadopune, a ne unazade.

Send this to a friend