Moda

Suvo četkanje je novi hit u borbi protiv celulita

Mnogo je žena koje daju bogatstvo na bilo šta u tubi ili teglici što obećava nestanak celulita. Trenutno je u ekspanziji suvo četkanje kože u koje se kunu djevojke iz cijelog svijeta.

Četka koja nije za kosu već za kožu je u posljednje vrijeme hit iako se tradicionalno koristi u okviru ayurveda medicine i kozmetologije. Prvi su je otkrili Francuzi i suvo četkanje su počeli da primjenjuju u svojim SPA centrima.

Suvo četkanje kože podstiče cirkulaciju i ima funkciju pilinga.

“Četkanje kože bez vode je povezano sa procesom detoksikacije jer pomaže u stimulaciji procesa limfne drenaže”, kaže En Mari Kilmi SPA terapeutkinja i edukator iz Njujorka.

Ovaj metod, kako tvrde, daje mnogo bolje rezultate od svih preparata protiv celulita koji su obično skupi i neefektivni.

Četkanje se obavlja prije ili poslije tuširanja i to po nogama, butinama, čak i rukama. Četka za kožu u Americi košta oko 15 dolara.

Proces se radi nekoliko puta nedjeljno, a osim toga što podstiče cirkulaciju zateže noge, poboljšava teksturu kože i smanjuje celulit.

Tretman

Kupite čvrstu četsku s prirodnom dlakom. Da biste iščetkali cijelo tijelo potrebno vam je oko tri minuta, a najbolje je da to radite ujutru prije tuširanja. Pritisnite dovoljno da biste stimulisali cirkulaciju, ali ne tako da vas boli. Važno je da pokret uvijek bude na gore, u pravcu srca, baš kao i kod masaže. Pokreti takođe treba da budu brzi i kratki ili kružni dok koža ne postane rozikasto crvena. Počnite od koljena gdje se nalaze limfini čvorovi i četkajte spolja. Onda pređite na unutrašnji dio butina, listove, od stopala ka preponama. Na kraju četkajte zadnjicu od sredine ka kukovima. Sve ponovite na drugoj nozi.

I na kraju ne zaboravite da namažete neku hidrantnu kremu ili mlijeko za tijelo.

Send this to a friend