Moda

Sve prednosti sapuna od kozjeg mlijeka

Jedan od najpopularnijih prirodnih kozmetičkih proizvoda koje mnoge žene danas koriste je sapun od kozjeg mlijeka.

Da li ste ikada pomislili da koristite sapun od kozjeg mlijeka? Pošto kozje mlijeko sadrži mnogo vitamina i prirodnih sastojaka, može učiniti vašu kožu uvijek mekom, zdravom i lijepom.

Pogledajte neke od prednosti sapuna od kozjeg mlijeka i odmah ćete željeti da ga isprobate.

1.Dobro čisti vašu kožu

Kozji blagi sapun ne sadrži štetne hemijske sastojke. Pomaže u čišćenju kože i uklanja nečistoću. I ovi sapuni su bogati prirodnim sastojcima bez izazivanja suvoće kože. Sapun od kozjeg mlijeka može brzo prodrijeti u površinski sloj kože i obezbijediti svako tkivo sa dovoljnom količinom hranljivih materija.

2. Čini kožu mekom i hidriranom

Kozje mlijeko je kao prirodna krema i odmah se apsorbuje u kožu, čineći je uvijek mekom, glatkom i elastičnom na duži vremenski period.

3. Sprečava prerano starenje

Budući da je bogat antioksidansima, kao što su vitamin A i vitamin C, sapun od kozjeg mlijeka sprečava starenje kože i pojavu bora, mitisera itd.

4. Pomaže u sprečavanju akni

Sapun od kozjeg mlijeka zbog prisustva mliječnih proteina koji posjeduju antimikrobna svojstva, pomaže da se spriječi rast bakterija koje izazivaju akne i pomaže u uništavanju već nastalih.

5. Sprečava iritaciju i upalu kože

Redovna upotreba sapuna od kozjeg mlijeka pomaže u sprečavanju upale i iritacije kože, zahvaljujući masnim molekulima koji su prisutni u njemu.

6. Vrlo brzo tretira kožne infekcije

Sapun od kozjeg mlijeka se takođe može koristiti za liječenje kože, kao što su ekcem i psorijaza.

7. Vitamini

Kozje mlijeko sadrži mnoge vitamine koji kožu čine zdravom. Oni takođe smanjuju bore, a najčešće sprečavaju pojavu psorijaze.

8. Štitite kožu od raka

Sapun od kozjeg mlijeka sadrži mnogo selena koji pomaže u zaštiti kože od štetnog ultraljubičastog zračenja, sprečavajući rak kože.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nina
Gost
Nina

Da, sa kozjim mlijekom su odlicni za kožu! Jos ako sadrze i maslinovo ulje…

Send this to a friend