Moda

Tony Awards: Pet dama koje su obilježile crveni tepih

Mjuzikl “The Band’s Visit” i komad “Harry Potter and the Cursed Child” dominirali su na 72. dodjeli američkih pozorišnih nagrada Tony koje su dodijeljene sinoć.

Ostvarenje neobično za Brodvej, mjuzikl skromnije produkcije “The Band’s Visit ” osvojio je sinoć nagrade u 10 kategorija, uključujući i nagradu za najbolji mjuzikl i najbolju režuju. Komad o Harry Potteru očekivano je dobio šest nagrada, uključujući nagrade za najbolju predstavu i nagradu za režiju.

Kler Dejns

Glenda Džekson je nagrađena u kategoriji glavne ženske uloge u “Edward Albee’s Three Tall Women“, dok je Endru Garfild nagrađen za najbolju glavnu mušku ulogu u komadu “Angels in America”.

Tina Fej

Muzičaru Brusu Springstinu, koji je nastupio je na dodjeli pozorišnih nagrada, uručeno je priznanje za njegov šou “Springstin na Brodveju”.

Keri Vašington

Na ceremoniji su nastupili i glumci Robert de Niro, Keri Vašington, Kler Dejns, Tina Fej i drugi.

U sferi stila ubjedljivo najljepša je bila već pomenuta Keri Vašington koja je blistala u metalik kombinezonu sa šlepom s potpisom Atelier Versacea.

Kristina Baranski

Ne smijemo da zanemarimo i njenu stariju koleginicu, divnu Kristinu Baranski koja je izgledala otmeno u bijelom odijelu Alexandraa Vauthiera.

Kondora Rašad

Send this to a friend