Moda

Viktorija Bekam otkrila da je samo u Spajsicama nosila “nepristojnu” garderobu

Modna dizajnerka Viktorija Bekam, priznala je kako je kao tinejdžerka nosila nenametljivu odjeću, i da je tek nakon što je postala članica benda Spice girls krenula s provokativnijim odijevanjem.

U intervjuu za decembarsko izdanje britanskog izdanja magazina Vogue, kazala je da joj majka Džeki nije dopuptala da izlazi “slobodnije” obučena.

“Jesam li se odijevala neprikladno? Ne dok nisam došla u Spice Girls. Moja mama mi nikada ne bi dala da izađem iz kuće tako odjevena”, priznala je u intervjuu prisjećajući se nekih prošlih vremena.

S izlaskom iz benda, Viktorija se u potpunosti otuđila od ostalih djevojaka i etablirala se kao uspješna modna dizajnerka koja danas ima pravo modno carstvo.

“Odrasla sam u porodici koja me ohrabrivala i govorila da mogu postići apsolutno sve što poželim. Kada god bi rekla da nešto ne mogu, moj otac nije želio ni čuti za to. Rekao bi mi: ‘Kako misliš da ne možeš? Zašto? Zašto?’ Ja sada isto radim sa svojom djecom”, priznala je.

Viktorija, ili Poš Spajs kako su je zvali devedesetih, navela je da su ona i njene koleginice iz benda izgledale kao ‘drag queens’ s teškom šminkom.

“Kada sam bila trudna s Bruklinom snimili smo spot za pjesmu ‘Goodbye’. Imala sam skroz kratku kosu i prirodni make-up. Tu sam izgledala poprilično lijepo. No, onda smo otišli na dodjelu American Music Awardsa i izgledali smo poput ‘drag queensa’. Imali smo toliko šminke, da je to bilo nevjerovatno. S nevjericom danas gledam te slike. Mislim da smo nanošenje šminke doveli na skroz drugi nivo”.

Jedna od boljih strana što su je zvali Poš (glamurozna) i što se uz njeno ime uvijek vezivao podatak da je zaljubljenica u modu, bio je taj, kako je otkrila, što je uvijek dobijala dizajnersku odjeću besplatno.

“Uvijek sam bila ona koja voli modu. Ostale cure su dobijale bilo kakvu odjeću, a u budžetu je uvijek bilo dovoljno novaca za moju malu Gucci haljinu”, kazala je supruga fudbalske zvijezde Dejvida Bekama.

Send this to a friend