Moda

Vitiligo ljepotica postala Viktorijin anđeo

Poznata po svojoj neobičnoj koži, jer bolue od vitiliga, manekenka Vini Harlou postala je sada konačno “priznata” u svijetu top manekenkstva. Ona će od novembra biti dio jata “Victorias secret”, najprestižnije grupe manekenki koje važe za najzgodnije žene na planeti.

Vini je prošla nebrojeno kastinga i priprema i sada su toku ozbiljne pripreme za njen premijeran nastup na reviji koja je kruna karijere svake manekenke.

Svjetskim medijima priznala je da je “više nego počastvovana izborom”, kao i da je imala nevjerovatnu tremu uoči odluče striučnog žirija o tome da li je ispunila sve potrebne standarde.

Presrećna zbog svega što se desilo manekenka je zahvalila svima, posebno njenim mnogobrojnim fanovima na Instagramu koji su je podržali u odluci da se oproba i u ovom šou programu.

Bivšoj takmičarki America’s Next Top Model diganostikovan je vitiligo, poremećaj pogmentacije kože, kada je imala samo četiri godine. Nakon godina zadirkivanja od strane vršnjaka, Vini se često suočavala sa nepravdom i neprijatnostima jer je drugačija, a danas je baš zbog toga zanimljiva i tražena u svijetu mode.

 

2 Komentara na "Vitiligo ljepotica postala Viktorijin anđeo"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend