Moda Moda ugrožava planetu

Zemlje G-7 potpisale ekološki ugovor sa modnim brendovima za spas planete

Na samitu G7, koji se održava od 24. do 26. avgusta u Bijaricu, čelnici zemalja potpisaće sporazum sa modnim brendovima o akcijama za suzbijanje klimatskih promjena. Više od 20 modnih kuća pridružiće se liderima G7, uključujući Kering, H&M i matične kompanije Zara, Inditex. Oni će potpisati globalni pakt za borbu protiv klimatske krize i zaštite biološke raznolikosti okeana.

Modni brendovi počeli su da preduzimaju mjere za smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. Jedan od razloga je bila reakcija potrošača koji su zabrinuti da modna industrija utiče na klimatske promjene više od vazduhoplovne i brodske industrije.

Mari-Kler Davo, direktorka održivosti u Keringu, rekla je da će međunarodni modni pakt omogućiti brendovima da razmjenjuju najbolje prakse i ideje, kao i kombinuju svoju kupovnu moć, da se vrate poljoprivrednoj praksi vezanoj za snabdijevanje sirovinama.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
GdhSova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Prva praksa je da ne mijenjaju modu 4 puta godišnje. Svaki čas djeca traže novu odjeću i obuću jer je stara “demode”.

Gdh
Gost
Gdh

To je taj fast-fashion… Hm, zara, bershka, pullbear, f&f itd… Glavni zagadjivaci iz svijeta mode… 45 kolekcija godisnje, sve odvratni materijali

Send this to a friend