Psihologija

Budite i vi uspješni: Pet navika uspješnih ljudi

Veoma je važno da naučimo da kontrolišemo svoje emocije i ostanemo smireni i kada smo pod pritiskom. Stres može da dovede do zdravstvenih problema. Ne treba ga nagomilavati. Treba ga držati pod kontrolom. Da biste bili uspješni, morate da naučite da se borite sa stresom.

Ovo su navike uspješnih ljudi:

Cijene ono što imaju

Zahvalnost im popravlja raspoloženje i snižava stres. Energičniji su i produktivniji.

Uvijek ostaju pozitivni

Čak i kada imaju problema, oni se fokusiraju na dobre strane života. Ne dozvoljavaju da ih preplave negativne emocije i misli.

Dobro spavaju

Da bismo dobro funkcionali, moramo da imamo i dovoljno sna. Kvalitetan san snižava i stres. Kada ne spavamo dovoljno, nedostaje nam koncentracije, energije, samokontrole i pamćenje nam je lošije.

Umiju da zatraže pomoć

Znaju koje su njihove slabosti i traže pomoć kada im je potrebna. Okruženi su ljudima koji su spremni da im pomognu u teškim situacijama. Nekad je dovoljno samo sa nekim da popričamo i bude nam lakše. Podrška je svima potrebna u nekom trenutku života.

Pravilno dišu

Kada su pod stresom, fokusiraju se na svoje disanje. Ne razmišljaju ni o čemu drugom osim o disanju. Ovo možda zvuči i jednostavno i smiješno, ali probajte ovu tehniku relaksacije. Vidjećete da zaista djeluje.

Veoma je važno da usmjerite svoje misle u pravom smjeru. Gledajte na život sa pozitivnije strane. Vježbajte da kontrolišete svoje negativne emocije. Možete naučiti da budete bezbrižniji i srećniji.

Tagovi

1 Komentar na "Budite i vi uspješni: Pet navika uspješnih ljudi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend