Psihologija

Budite ubjedljiviji uz pomoć metoda starog 350 godina

Stručnjaci stalno pokušavaju da nađu nove načine u svakodnevnoj komunikaciji, proučavajući kako funkcioniše naš mozak… Ipak, neke uspješne metode stare su stotinama godina. Tako je još Blez Paskal, filozof, matematičar i fizičar u 17. vijeku proučavao ljudsku prirodu.

Kada želimo da neko promijeni mišljenje, obično počinjemo tako što im ukazujemo gdje su pogriješili. Paskal ima drugi prijedlog – Probajte da gledate na situaciju iz njegovog ugla, priznajte da postoji istina u njegovim uvjerenjima. Onda, prezentujte širu sliku – u kojo jpostoji mnogo drugih uglova viđenja. Ideja je da vodite drugog u otkrivanje drugih perspektiva, piše Quartz.com.

Evo šta je Paskal tačno rekao:

“Kada želimo nekog da ispravimo i to sa uspjehom, i da mu pokažemo da griješi, prvo moramo da gledamo na stvari iz ugla koji on smatra da je važan, i taj ugao obično pokazuje njegovu istinu, i treba da mu priznamo da je u pravi, ali i da mu pokažemo stranu u kojoj griješi. On je zadovoljan jer vidi da nije pogriješio, već da nije vidio sve moguće strane. Tako niko nije uvrijeđen, i niko ne može da vidi sve…”

Na taj način navodimo nekog da sam istraži druge opcije, umjesto da mu namećemo svoje viđenje.

Artur Markman, profesor psihologije na Univerzitetu Teksas u Ostinu, kaže da ovaj metod i danas važi.

On smatra da je ovaj pristup efektivan zato što može da učini da ljudi spuste gard. Kada odmah napadnete nekog da nije u pravu, oni vas ubjeđuju još više, pokazuje se inat. Ali ako počnete tako što potvrđujete njihovu poziciju, načinili ste prvi važan korak ka potencijalno kooperativnoj diskusiji.

Send this to a friend